1 Kasım 2013 Cuma

Bu Müze Çocuklara mı Hitap Ediyor Yoksa Büyüklere mi? (2.Bölüm)

Son yazımda İstanbul Oyuncak Müzesi’nden bahsetmiş ama yazıyı tamamlamamıştım. Bugün devamını getirelim bakalım.

4 katlı köşkün odalarında gezerken çok farklı oyuncaklarla karşılaşıyoruz. Köşkün en dikkat çeken bölümü 2.dünya savaşına ayrılmış bölüm. Burada Almanlar tarafından üretilmiş, savaş sahneleri içeren oyuncaklar görmek mümkün. Savaş sahnelerinde yaralılar, başına vurularak öldürülen yabancı askerler, cesetler yer alıyor. Oyuncaklar 1933 yılında üretilmiş yani savaş başlamadan tam 6 sene evvel. Hitler bu kanlı savaşa oyuncaklarla hazırlık yapmış diyebiliriz.
Oyuncakların hemen yanında yine savaş döneminde askerlerin ailelerine yolladığı kartpostallar yer alıyor.

Biraz daha ilerleyince çok uzaklardan Japonya’dan bize gelmiş bazı eşyalar görüyoruz. Bu eşyalar Hiroşima’da bombalanan bir okula ait. (Eriyen camlar, bazı okul eşyaları..vs)
Bu kasvetli bölümün ardından çizgi film karakterlerine ait oyuncaklar karşımıza çıkıyor. Daltonlar teslim olmuş, şirinler ise hep bildiğiniz gibi J

Başka bir odada ise 1981 yılında yani Lady Diana’nın kraliyet ailesine gelin olduğu senede üretilmiş bir Diana bebeği göze çarpıyor.
Daha sonra camlı bir bölümde bir Türk bayrağı görüyoruz. Bu Türk bayrağı 1971’de aya giden uzay aracının içindeki bayrakmış.
Müzenin alt katında (cafenin bulunduğu kat) ise nostaljik bir bölüm yer almakta. Burada dünden bugüne Coca Cola standı, tipi tip sakızlar gibi artık günümüzde olmayan markaların ürünleri yer alıyor.


5 yorum:

  1. sevgilerimi birakip kaciyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Selam artık takipçinizim:) birara banada beklerim...amediam.blogspot.com sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ben de sizin sayfanızı ziyaret ettim :)

      Sil