27 Temmuz 2015 Pazartesi

Mutluluk Kutusu ve Mutluluk Tatlısı

Mutluluğu satın alabilir misiniz? Çok klişe oldu değil mi bu soru? Kimileri hayır asla, kimileri e artık mümkün diye cevap verecektir. Gerçek anlamda yani uzun süreli ben de hayır asla diyenlerdenim  ama günlük mutluluklar artık  satın alınabiliyor J Hatta bununla ilgili “Bir Kutu Mutluluk” isimli bir portal da kurulmuş durumda. Bu siteye üye olup, belli bir ücret ödedikten sonra o ayın temasına uygun hediyeyi talep ediyorsunuz. Tabi o hediyenin içeriğini bilmiyorsunuz. Kargo ile bir paket geliyor ve bu paket içinden çıkan sürpriz şeyler sizi mutlu ediyor. Ben de bu siteye üye oldum ve Temmuz temasına uygun paketi sipariş ettim. Temmuz temasının Gezgin Kutusu olması valla tamamen tesadüftü J Bayram öncesi de paketim geldi. Sürpriz ürünlerle karşılaşmak güzeldi :)
Mutluluğun bağlantılı olduğu bir diğer konu da sanırım midemiz. Aralarında görünmez bir köprü var. Ben de bu köprü zarar görmesin diye dün biraz mutfakta zaman geçirdim ve görüntüsü hoş, çok çok pratik bir tatlı yaptım.
Malzemeler:

1)1  paket Dr.Oetker muhallebi (Muhallebiyi tabi ki elde de yapabilirsiniz hatta daha sağlıklı olur ama benim vaktim olmadığı için hazır paket tercih ettim)
2)1 paket vişneli jöle (başka meyveli jöleler de kullanılabilir)

3)Süslemek için pasta süsü, damla çikalata, fındık, fıstık ne varsa artık.
Yapılışı:
1)Önce jöleyi arkasındaki tarife göre hazırlıyoruz ve kaselerin yarısına kadar boşaltıyoruz.
2)Kaseleri buzdolabına eğik bir biçimde  yerleştiriyoruz. (ben kaselerin altını havlu ile destekleyerek buzdolabı duvarına yasladım)
3)Bu arada muhallebiyi arkasındaki tarife göre yapıyoruz.
4)2-3 saat sonra jöle donmuş, muhallebi de soğmuş oluyor. Jölenin üstüne muhallebiyi döküyoruz. Böylece aşağıdaki tatlı ortaya çıkıyor J
Afiyet olsun...

22 yorum:

  1. Bi' Kutu Mutluluk mevzusunu duyduğumda ilgimi çekti epey. Farklı aylarda kutulardan çıkan ürünleri inceleyince, bir yada iki ürünün tatmin edici olacağını düşündüm açıkçası. Ürünlerin ne olduğunu görmeden sipariş vermek bana biraz riskli geldi:) Pembe fiyonklu nesne nedir, çözemedim? :)
    En alttaki de harita mı?
    Kendi sitelerine de baktım ama tam anlayamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında doğru söylüyorsun.İçinden çıkan bazı şeyleri hiç kullanmama riski var. Ben siteye abone olmadım ama bir kez denemek güzeldi :) O pembe kurdele dediğin flamingo baskılı bir clutch. Ben makyaj çantası olarak kullanıyorum şu an. En alttaki de doğru görmüşsün harita. Gezilen yerleri boyamak için ya da notlar almak için kullanılabiliyor.Harita kutudan çıkan, sevdiğim şeylerden biri oldu:)

      Sil
  2. ne güzel bir mutluluk kutusu bu öyle:)
    tatlı ise ye beni diyor afiyetle..
    o jöle çapraz nası durdu bilmiyorum ama sunum da on numara olmuş tatlıda:)

    YanıtlaSil
  3. Mutluluk kutusu ilginçmiş gerçekten. Tatlıya bayıldım hatta morlim düzeldi çünkü ben de yapabilirim bunu. :) Elinize sağlık süper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, siz daha lezzetlisini yaparsınız mutlaka...

      Sil
  4. Bir kutu mutlukuğa resmen bayıldım hemen almak için sitesine girdim ama fiyatını görünce vazgeçtim tam bir risk içinden hiç beğenmeyeceğimiz seylerde cıkabilir. Biraz kendimle savaşıp bir süre sonra alacağım sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Fiyat her ay değişiyor ama genelde 35-45 tl arası sanırım. Gelen ürünler tam tamına verilen ücreti karşılamasa da üç aşağı beş yukarı tatmin ediyor. Tabi zevkler kişiye göre değişir. Hiç beğenmemeniz de olası :(

      Sil
  5. Mutluluk Kutusuna bayıldım.
    Tatlıya da :))

    YanıtlaSil
  6. süper görünüyrlar ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. doktor oetkerin herşeyini seviyorum ben, özellikle profiterolü favorim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben hazır gıda kullanmayı pek sevmiyorum, bana sağlık için zararlı geliyor.Ancak bu seferlik vakit darlığından mecbur kaldım diyelim :)

      Sil
  8. Duymuştum bu kutuyu içinden çıkan şeyler çok şekermiş mutlu olmak o kadar zorki bu günler de bu kutu güzel bir başlangıç olabilir. Puding ise çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi?Ancak böyle ufak tefek şeylerle geçici mutluluklar yaşıyoruz.

      Sil
  9. Mutluluk kutusunu çok merak ediyorum instagramdan takip ediyorum ama henüz o siteyi denemedim gelen şeyler çok hoşuma gitti :) tatlı için elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ay konseptleri farklı oluyor, gelen ürünler de tabi kişinin zevkine göre değişiyor. Çok sevilerek de kullanılabilir, hayal kırıklığı da yaratabilir :)

      Sil
  10. keşke gerçek mutlulluk da böyle bir paket içinde gelse değil mi :) İnsanlar sürprizleri seviyor.
    Tatlı için ellerinize sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşkeee, böyle paket paket mutluluklar alsak her gün :)

      Sil
  11. tatlı çok güzel görünüyor :) elerinize sağlık :)
    paylaşımlarınız çok güzel takipteyim artık

    www.tesetturnotlari.blogspot.com
    beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. blogunuzu ziyaret edicem hemen :)

      Sil
  12. E işte bu güzel tatlı benim mutlu olmama yeter de artar bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da bir gün misafirim olursanız seve seve hazırlarım size o tatlıdan:)

      Sil
  13. Ah inşallah bir daha ki gelisimde mutlaka bulalım Gamze cim. Ben de Antalya ya her zaman beklerim :)

    YanıtlaSil