12 Ekim 2015 Pazartesi

Alaçatı

Çeşme’ye kadar gidip Ilıca’da konaklayıp Alaçatı’yı gezmeden dönmek olmazdı. Dolayısıyla tatil esnasında  Alaçatı’ya da zaman ayırdık. 

Alaçatı’ya girişte bizi yel değirmenleri karşıladı. Yakın zamanda restore edilmiş olan yel değirmenleri fotoğraf çekenlerin uğrak noktasıydı.
İçerlere doğru ilerledikçe arnavut kaldırımlı sokakları, mavi panjurlu / mavi kapılı evleri ile Alaçatı çok hoş görünüyordu.
Kış hazırlıkları çoktan başlamıştı J
Kasabada en sevdiğim olay sokaklara yayılmış olan masalar oldu. Daracık sokaklarda, şirin masalar ve Ege lezzetleri misafirlerini bekliyordu.

Buranın meşhur yerlerinden biri de İmren pastanesiymiş.Pastanede mola vererek damla sakızlı kurabiyesini tattık. Nasıldı diye sorarsanız cevabım fena değil ama öyle muhteşem bir lezzet beklemeyin olacaktır. Tabi damak tadı da kişiye göre değişir.
Çarşıda bir çok hediyelik eşya dükkanı bulunmakta. Yalnız satılanların pahalı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. İstanbul’da 40 TL olan bir nostaljik levha burada 350 TL'ye satılıyordu :)
Veee 4 gün sonra bir kez daha Alaçatı’ya gelme planı yaparak – bu sefer ki geliş amacımız Alaçatı pazarı olacaktı- otele döndük.

27 yorum:

  1. Ne güzel resimler, gidesim Alaçatı'lı olasım geldi.. Burnuma yaz koktu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, ben de çok sevdim Alaçatı'yı.Ancak yaz aylarında çok kalabalık olmasından ötürü çekilmez oluyormuş :( Biz iyisi mi bahar aylarında Alaçatılı olalım :)

      Sil
  2. Biz de 1 ay önce ordaydık ama konaklamayı da orda yaptığımız için epey bir masraflı oldu. Zira micik bir tabakta ıspanaklı bir meze 25 tl idi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahmin ediyorum :( Sanırım orada yiyeceğe değil mekana para veriliyor :(

      Sil
  3. Alaçatı'yı hep görüyorum bloglarda o küçük sokaklarına kurulu ufacık masalarına çok imreniyorum. Güzel bir gezi olmuş pahalı olması dışında kim bilir belki bir gün bizim de yolumuz düşer oralara ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bir gün yolunuz düşer ve biz de sizin paylaşımınızı okuruz :)

      Sil
  4. Alaçatı ve çeşme her zaman yaz tatilimin birinci uğrak noktası :)
    bidolukozmetik.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk defa gittim ve orada geçirdiğim zamandan çok keyif aldım.

      Sil
  5. İnşallah bir de benim gözümden bakarsınız Alaçatı'ya ;)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba;
    Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Hemen geliyorum sayfanıza...

    YanıtlaSil
  7. Ne de güzelmiş, evet oralar da her şey iki -üç-dört katı fiyatıları . Şirince de öyleydi bazı şeyler o kadar pahalı ki ...
    öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu pahalılık en çok da oranın yerli halkını zorlar sanırım . Ben de çok öpüyorum seni canım.

      Sil
  8. Bu yazın birçok ege ve akdeniz ilçesine gittik ama en çok alaçatı'yı sevdim :)

    Çok fazla ruhu var ve insana huzur veriyor kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hele bahar aylarında daha huzurludur diye tahmin ediyorum.

      Sil
  9. Çok güzel çok samimi sokaklar, fotoğraflara baktıkça elimde fotoğraf makinesi saatlerce gezmek istedim o sokaklarda... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkaten öyle dolaşırken hangi sokakta fotoğraf çekeceğimi şaşırdım :) En kısa zamanda sizin de gitmeniz dileği ile...

      Sil
  10. Bir romanda okumuştum alaçatıya ilgili .Çok sevdim gitmek istedim ama olmadı ne güzel anlatmışsınız,sevgiler:) Takipteyim sizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi romandı hatırlıyor musunuz?Ben de okumak isterim...

      Sil
  11. Alaçatıya gitmek kısmet olmadı, görmek isterim doğrusu. Sizde fotoğraflarla yazıyla çok güzel anlatmışsınız. Paylaşımınız için teşekkürler:))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim güzle yorumunuz için...

      Sil
  12. Muhtesem bir yer ! Takibe aldim sizi de bloguma beklerim :)) Nurluguzellik.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  13. ayy peki çark'a gittiniz mii. sörf merkezinin ilerisii. alkoçlar oteli tarafı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır gitmedim deep:( Tavsiye edeceğin bi yer mi?

      Sil
    2. gezdiğiniz yer merkez. bak o 2. foto var ya. bak benim "frambuazlı hayat" adlı kitabımın kapak fotosu o sokakta 41 numara, kızçe adlı dükkan. alaçatı aslında sörf merkezi. sörf yapılan yer, dünya çapında ünlü. oraya gidecektiniz asıl. dolmuş da gidiyor. sonra da sörf merkezinden ileriye "çark" bölgesine gidecektiniz. orası halk plajı. ancak o bölgenin tepesi müthiş. o körfez görünüyor. böyle bir mavi görmek zordur. bi daaki sefere gidersiniz artık. hele ben bir finlandiyaya gideyim deee :)))

      Sil
    3. Aaa deep ben kızçe isimli dükkanın önünden geçtim, çok iyi hatırlıyorum :)Ama o sokakta değildi sanki İmren pastanesi yolu üzerindeydi diye hatırlıyorum.Hatta böyle saç bantları gibi incik boncuk türü şeyler satılıyor di mi? Off ya şimdi kaçırdığım yerlere üzüldüm :( Bir daha gidersem tavsiyelerini mutlaka dikkate alacam. Keşki gitmeden evvel bilseydim :( Bu arada senin kitabı da bi ara alayım bakayım :) Sonra yorumlarımı yazarım sana...

      Sil