25 Ağustos 2016 Perşembe

Okuma Şenliği Denmişti :(

Geçenlerde Yaseminella’nın bahsettiği kitap okuma şenliği beni oldukça heyecanlandırdı. Caddebostan sahilde kitap severler bir araya gelecek ve çimlerin üzerine yayılarak tüm gün kitap okuyacaktı. Masmavi bir deniz, yemyeşil çimenler, bir sürü kitap sever bir arada bi de üstüne piknik var. Daha ne olsun, hiç düşünmeden daveti kabul ettim.

Cumartesi günü sabah erken saatlerde Yaseminella ile iskelede buluştuk ve Kadıköy’e geçtik. İlk önce Baylan Pastanesi’ne uğrayarak kahve-pasta keyfi yaptık. İlk defa gittiğim Baylan Pastanesi’nin ortamını çok beğendim.
Uzun yıllardır hizmet eden bu tip pastaneler, cafeler ve restoranlar bence hiç kapanmamalı ve şube de açmamalı. Bir klasik olarak yerinde kalmalı diye düşünüyorum. Ancak ayakta kalabilmek için şube açmak kaçınılmaz oluyor. Bu tip durumlarda ben yıllardır var olan mekanı ziyaret etmeyi seviyorum.
Çıkarken Baylan’ın iştah açıcı vitrinine göz gezdirdikten sonra Caddebostan’a doğru yola koyulduk.Piknik alanına erken varmıştık.Çevrede de kimse gözükmüyordu. Erken geldiğimizi birazdan insanların geleceğini düşünerek çimlere yayıldık ve piknik pozisyonunu aldık.
Beklediğimiz diğer 3 arkadaşımız da geldikten sonra gözlerimiz diğer katılımcıları aramaya başladı. Facebook etkinlik davetinde 200 civarı kişi kendini geliyorum diye işaretlemişti. En azından dörtte biri gelirdi di mi? Ihh ıhh öyle olmadı kimse gelmedi. Sadece etkinliği düzenleyen kişiler geldi. Yani ağlayalım mı, ağlanacak halimize gülelim mi bilmiyorum ama etkinlik filan yalan oldu. Böylece bir kez daha anladık ki biz kitap okumayı sevmeyen bir toplumuz.

Ertesi günü biz bu 5’ li başka bir etkinlik için bir araya geldik. O da artık bi sonraki yazıya :)

21 yorum:

  1. Ne kötü... Genelde oluyor böyle Gamze'cim, bide çoğunluk önce gelirim diyor sonra da "başka bir işi çıkarsa" bu etkinliği ertelemeyi göze alıyor.....
    Baylan Pastanesi favorimdir Kadıköy'de. Ortamı hizmet ve lezzet çok güzeldir.
    Öpüyorum sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Baylan'ı çok beğendim Gülşahcım.Bir gün beraber de orada buluşalım.

      Sil
    2. Seve seve olur canım. En kısa zamanda haberleşelim o zaman.
      Görüşmek dileğyle.

      Sil
  2. Çok önemli debir istatistik olmuş aslında. 200 kişi "geliyorum", ama yüzden on bile gelmiyor. Ben etkinlik konusunun büyük oranda bir etken olduğunu sanmıyorum. Bu, pek çok etkinlikte Türk insanın huyu, suyu. Sözümüzün eri bir millet olduğumuzu savunuyoruz ya, yalan! Çok sinirleniyorum ben artık bu tür disiplinsizliklere...
    Nasıl olursa olsun içeriği.
    Sizin yine de keyif almanıza sevindim:-)
    Selamlar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bizim için keyifli bir gündü. Organizasyonu yapan kişiler için daha kötü bir durum tabi ki :(

      Sil
  3. Aaaa hüsran olmuş. Ne yazık ki güzel kitap okuma reklamı yapıp az okuyan bir toplumuz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet az okuyan ama boş zamanlarınızda ne yaparsınız sorusunu "kitap okurum" diye cevaplayan bir toplumuz :)

      Sil
  4. Facede 5000 den fazla takipçim var ama yazılarımı okuyan 10-15 kişi.Facebooktaki arkadaşlara çok güvenemiyorum ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz blogda paylaşın yazılarınızı biz her daim okuruz :)

      Sil
  5. Ne güzel anlatmışsın yine :) Kalemine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  6. Ya , kimse gelmedi mi, ee o zaman niye gelcem demişler . Ama eminim ki o gelicem diyenlerin hepsi instagramda popüler olan kitaplar ve kahvelerini koymayı unutmamıştır .

    YanıtlaSil
  7. 200 de 5 ha :) baylan evet evet :)

    YanıtlaSil
  8. Kitap okumayi sevenler, verdikleri sozleri onemseyenlerdir zaten canim.
    Sasirmadim :)

    YanıtlaSil
  9. Açıkçası bende şaşırmadım bu tarz etkinliklerde sadece O gidiyor şu etkinliğe denilmesi için yapılan bir tık benim için Ben etkinlik düzenliyim 2 kişilik Sen ben etkinlik Balat semaları :) Yol arkadaşlığım iyidir :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs Yağmuru ben hani yazımın sonunda ertesi gün bir etkinliğe katıldık dedim ya işte o etkinlik "Balat Etkinliği" :))Başka etkinlikler de olacak. Sen Anlat İstanbul isimli organizasyon düzenliyor. Umarım böyle bir organizasyonda karşılaşırız :)

      Sil
    2. Biliyorum arkadaşları ikna edemiyorum. Sen anlat istanbul herkes çok övgüyle bahsediyor. Güzel olduğu söylenmekte bizimkilere biraz daha baskı yapayım ben :) Umuyorum inşallah karşılaşırız içime doğmuş bakmadan balat etkinligi yazmışım :)

      Sil
    3. Evet evet içinize doğmuş :)

      Sil
  10. Ah Baylan ...
    Ne özeldir benim için. Çocukluğumun, genç kızlık anılarımın içinde yeri bambaşkadır ...

    YanıtlaSil