18 Eylül 2018 Salı

Vapur, Kadıköy, Yel Değirmeni ve Güzel Bir Pazar


Zürih dönüşü Gülşah ile Kadıköy’de buluştuk. İstanbul’da sanırım en sevdiğim ulaşım aracı vapur. Şehrin bir yakasından diğer yakasına geçerken vapurun penceresinden İstanbul’u seyretmek, sonsuz maviliği gözlemlemek çok hoşuma gidiyor.
Uzun süredir popülerliği ile ön plana çıkan Yel Değirmeni’ne gitmek istiyordum. Gülşah’cığımın rehberliğinde Yel Değirmeni’ne gittik.
Yel Değirmeni mahallesi son yıllarda restorasyon ve bakımdan geçerek Kadıköy’ün uğrak noktalarından biri olmuş durumda. Ancak henüz budur diyeceğimiz bir mahalle değil. Evet çok hoş cafeler açılmış, bazı binalar restorasyondan geçmiş ama hala sokaklar arasında bir bütünlük yok. Belki ilerleyen günlerde daha iyi olabilir.
Gülşah ile hem sohbet edip hem de sokakları gezdik. Sonra baktık daha koyu bir sohbete girmek istiyoruz o zaman hoş cafelerden birini seçerek mola verdik.
Hem kahvemizi içtik hem de bolca sohbet ettik.
Mola verdiğimiz mekan Cups cafe oldukça hoştu. İşte bazı fotoğraflar…
Sonrasında biraz daha Kadıköy’de dolaştık ve acıktığımızı hissedince kokoreç yemek için Mercan’a uğradık. Biliyorum ki bir çok kişi kokoreçe mesafeli ama ben çok severim ve ne güzel ki Gülşah da çok seviyor J
Böylece güzel bir pazarı nokatalayıp, birbirimize daha sık görüşme sözü vererek ayrıldık.

11 yorum:

  1. Yazının sonunda hayallerim yıkıldı. Ben niye hiç duymadım, Kadıköy'de yel değirmeni varmış diye merakla beklerken, sanırım sokak adıymış :(( Beklediğim gibi olmasa da nasıl şirin bir sokak ve cafe dedirtti, çok beğendim Gamze hanım :)

    YanıtlaSil
  2. Seninle sohbet etmek ve dolaşmak çok keyifli Gamze'cim.
    Ekim buluşmasına az kaldı. :)

    YanıtlaSil
  3. Ohh sefanız olmuş, hele şu kokoreç :)

    YanıtlaSil
  4. İstanbul'un en güzel yanı zaten vapurla karşıya geçmek..

    YanıtlaSil
  5. İstanbul'a dair pek olumlu duygular beslememe rağmen ne kadar güzel bir yazı olmuş.Atlayıp gelesim geldi.Fotograflar da ne hoş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ben sizi hep İstanbul'da yaşıyor biliyordum...

      Sil
  6. ah favorilerimden tabiiiii bu bölgeee :)

    YanıtlaSil
  7. istanbulu yasanabilir kilan en guzel eylem vapur galiba..
    yoksa.nsil.cekilordi bu kalablik..

    YanıtlaSil