13 Eylül 2019 Cuma

Dolu Dolu Bir Budapeşte Günü Daha


Günün rotası Kahramanlar Meydanı ile başladı. Budapeşte’nin heykellerle çevrili, opera binasına yakın bu meydanı turistler açısından epey popüler. O yüzden erken saatlerde orada olmayı tercih ettik.
Kahramanlar meydanının hemen arkasında ise Varosliget parkı bulunuyor. Parkın içinde Vajdahunyad kalesi ve termal tesisler de yer alıyor.
Önce girişteki tarihi yapılar arasında biraz gezdik.
Ardından parkın iç kısımlarına doğru yol aldık. Park; içindeki gölü, şatosu ve bol yeşilliği ile çok hoştu.
Park sonrası ise metroya atladık ve New York Cafe’ye gittik. Evet, sadece bir cafeye gidebilmek için uzun uzun yürüdük, metrolara filan bindik :) Nedeni ise bu cafeyi o kadar çok övdüler ki görmeden dönmek istemedik.
Cafe çok şaşalı olmasına rağmen ortamı kasıcı değildi.
Tavan süslemeleri…
Kahve sonrası tekrar yürüyüşe geçtik. Bu sefer ki durağımız kapalı pazar oldu. Avrupa’da sıkça karşılaştığımız kapalı pazarlardan Budapeşte’de de var.
Pazarın birinci katı sebze, meyve ve Budapeşte’nin favori ürünü kırmızı biberlere ayrılmış durumda.
İkinci katında ise daha çok hediyelik eşyalar bulunuyor.
İkinci katında bir de yemek bölümü yer alıyor. Daha doğrusu Langoş alınabilecek büfeler yan yana sıralanmış durumda. Langoş, bizim pişinin, üzerine çeşitli malzemeler konmuş hali. Gittiğim her yeni yerde oralara özgü yiyecekleri mutlaka tatmak istediğim için Langoş’u denedim ama söylemeliyim ki büfeler hijyenden oldukça uzaktı
Karnımızı doyurduktan sonra tekne turu yapmak üzere Tuna nehri kenarına indik. Böylece bu sefer Budapeşte'yi nehir üzerinden seyrettik.
Tekneden inince de Küçük Prenses heykeline uğradık. Eğer bu heykelin dizine dokunulursa yollar yeniden Budapeşte’ye düşermiş. Bakalım bizim yolumuz yeniden Budapeşte’ye düşecek mi?

6 yorum:

  1. Adeta bir masal ülkesi burası canım. Sizi bilmem ama benim yolum Budapeşte ye düşsün lütfen :) Olmadı ailenizin yeni üyesi olmak için bir yerlere başvurucam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) İnşallah yolun düşer Tülin abla, olmadı kapımız her zaman açık :)

      Sil
  2. Binalar işlemeleri nasıl güzel, çok sevdiklerimden oldu burası, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. çok iyimiş budapeşte görmedim giriyim. bu tursuz serbest gezi miydiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Deep, tursuz gittik. 4 gün kendimiz gezdik :)

      Sil