18 Nisan 2014 Cuma

Beyoğlu'nda Bir Başka Klasik : Hacı Abdullah

http://yasamizi.blogspot.com.tr/2014/04/buras-dingonun-ahr-m.html ve http://yasamizi.blogspot.com.tr/2014/04/nostaljik-cikolata.html yazılarımda Beyoğlu klasiklerinden  - tramvay ve çikolatadan - bahsetmiştim. Aslında Beyoğlu’nda klasikleşmiş, bir çok mekan ve unsur var. Bugün de onlardan birinden, son gidişimde uğradığım Hacı Abdullah’tan bahsetmek istiyorum. Hacı Abdulllah Lokantası, Osmanlı Dönemi’nde padişah fermanı ile kurulan ilk lokanta. Çeşitli semtlerde bulunduktan sonra şimdi ki yerine yani Beyoğlu’na taşınmış. Hemen Ağa Camii’nin yanından girip 15-20 metre ilerledikten sonra restorana ulaşabiliyoruz.
Tarihi bir mekan içinde bulunan restorandan içeri girdiğimiz zaman ilk önce rengarenk turşular göze çarpıyor.
İlerledikçe çeşitli motiflerle ile süslenmiş duvarları, tavanları ve duvarlar içine gömülü objeleri görüyoruz.
Restoran klasik Osmanlı yemeklerinde oldukça iddialı. Ancak benim favorim ince yufkaya sarılmış köfte J
Lokantanın bir diğer meşhur yiyeceği ise karışık komposto. Valla bizim evde komposto fazla tüketilmez. Ancak buraya gidince de bu leziz kompostoyu tatmadan olmaz.
Fiyatlardan bahsedecek olursak fiyatların çok ucuz olduğunu söylenemez. Ancak fiyatlara karşın porsiyon ve lezzet oranı iyi.

5 yorum:

  1. harika lezzetlerin olduğu bir mekan

    YanıtlaSil
  2. Gözüm turşularda kaldıı söylemeden edemeyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Aylar oldu gitmiyorum desem.. Oysa bundan 7-8 sene öncesine kadar her hafta mutlaka bir kez uğrar Beyoğlu'na, kendine has lezzetler için bu güzel restoranlarda yerdik. Yaş aldıkça daha evcil bir hayatı tercih ediyor olsam da bu güzel mekanları doyasıya yaşamış olmanın huzurunu taşıyorum;) Ama tekrar yapılmaz mı elbette yapılır ne yaş ne de başka bişey mani olabilir mi gezmeye eğlenmeye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, sağlık yerinde olduğu müddetçe yaş engel olamaz gezmeye :)

      Sil
  4. afıyet olsun


    bloğumda cekılsım var beklerım *-*

    YanıtlaSil