19 Haziran 2018 Salı

Biraz Kahkaha Biraz Hüzün


Uzun süredir burada kitap paylaşımı yapmadığımı farkettim. Geçen sürede okuduğum kitaplar oldu ama burada paylaşmamışım. Hadi o zaman sırayla anlatalım…

Çevrimdışı Aşk…Şebnem Burcuoğlu’na ait son derece eğlenceli bir kitap. Yazarın daha evvel Kocan Kadar Konuş 1 ve 2 kitaplarını okumuş çok keyif almıştım. O yüzden bu kitabı da kaçırmadım J Kelimelerin ardı ardına su gibi aktığı, gülümseten, dede karakterinin olduğu bölümlerde kahkahalar attıran bir kitap. Böyle tam şezlonga uzanıp okumalık. E yaz aylarında olduğumuza göre kaçırmayın derim.
İkinci okuduğum kitap ise Nermin Bezmen’in Bir Harp Gelini oldu. Evet bu kitap ile Nermin Bezmen’in okumadığım kitabı da kalmadı J Yazar, kitabı için her ne kadar kurgu hikaye dese de annesinin hikayesini anlattığı aşikar…Çünkü Kurt Seyit ve Şura serisinde okuduğumuz bir çok bölüme bu kitapta da rastlıyoruz. 1940’lara, 50’lere ışık tutan hüzünlü bir hikaye.
Son okuduğum kitap ise Turgut Özakman’ın Romantika isimli kitabı oldu. İlk defa Turgut Özakman okudum. O yüzden başlarda yazarın dilini biraz garipsedim ama sonradan alıştım. Kitapla ilgili tek hoşlanmadığım kısım ise ana karakterlerden bir olan genç kızın annesi ve babası hakkında ki sözleri oldu. Aptal babam, salak annem gibi ifadeleri hoşuma gitmedi. Onun dışında sürükleyici bir kitaptı. 
Keyifli okumalar…

11 yorum:

  1. hımm ilk kitaplarını okumadım ama bunu not aldım timams şebnemin, diğer iki kitap bana ağır :) ama kurt seyit diye bi kitabı iki cilt iyi yaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Selammmmm. 😊
    Kocan Kadar Konuş filmlerini çok sevmiştim. Kitabını okumadım
    Romantika kitabını çok sevmiştim
    Nermşz Bezmen'in bir kaç kitabını okudum ve yazım dilini seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk defa Turgut Özakman okudum.Sanırım yine okurum :)

      Sil
  3. Bende baya uzun zamandır kitap okuyamıyorum ama sürekli alıyorum :) Alınca okumasam da dursun hissiyatı rahatlatıyor nedense :)

    Nermin Bezmen hiç okumadığımı farkettim, hemen inceleyip alıyım onun kitabını da :)

    YanıtlaSil
  4. Çevrim dışı aşk benim de aklımda, ama bir türlü elim erip alamadım.
    İlk fırsatta edineyim bari ♥

    YanıtlaSil
  5. Ben de notlarımı aldım, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Kitap tanıtımlarını yorumlarını seviyorum. Hiç okumadığım yazarların kitaplarıyla karşılaşmak, not etmek çok keyifli oluyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de not alıyorum ama maaleesef o kadar fazla kitabı okuyacak vakit bulamıyorum Ülkü :(

      Sil