13 Mayıs 2014 Salı

Endülüs'te Raks

Eveet, uzun süredir bir kaç satır bir şey yazamadım. Hem iş yoğunluğum hem de yaptığım kısa tatil buna engel oldu. Geçen hafta İspanya’nın Endülüs bölgesini ve Portekiz’in Lizbon şehrini kapsayan bir tatile çıktım. Bir kaç ay evvel bir yakınıma bu tatilden bahsettiğimde Endülüs’te Raks demişti J Ben de bu güzel şarkıya atıfta bulunan cümleyi yazıma başlık olarak seçtim J

Gelelim tatil detaylarına...Cumartesi sabahı Atatürk Havalimanı’ndan İspanya’nın Endülüs şehri Malaga’ya hareket ettik. Yolculuk 4-5 saat civarı sürdü. Havaalanına inmemizin akabinde şehir merkezindeki turumuza başladık.
Malaga yıllarca Endülüs’ün en güçlü şehirlerinden biri olmuş. Şimdilerde ise daha çok tatil şehri olarak misafirlerini ağırlıyor. Hafta sonu olması dolayısıyla meydanlar cıvıl cıvıldı.
Gezimize ilk önce katedral ile başladık.
Malaga aynı zamanda Picasso şehri olarak biliniyor. Picasso’nun doğduğu ve yaşadığı şehir burası. Dolayısıyla burada Picasso’ya ait iki tane ev bulunmakta. Bu evler şu an müze olarak hizmet veriyor.
Picasso’nun evini  gördükten sonra dar sokaklarda ilerlemeye devam ettik. Şansımıza Malaga’da kutlanan dini bir bayrama denk gelmiştik. Bu yüzden her yerde şarkı söyleyen, eğlenen gruplara rastladık.
Ardından La Alcazaba Kalesi ve Cervantes Tiyatrosunun bulunduğu meydana çıktık. Kale küçümsenmeyecek kadar büyüktü. Burada bir de yeraltı şehri bulunuyor. Ancak maalesef giriş mümkün değil.
Biraz daha ilerleyince Plaza de la Merced denen başka bir meydana çıktık. Meydanda Picasso’nun doğduğu ev ve siyasal düşüncelerden ötürü idam edilen 49 kişi için dikilen bir anıt bulunmakta.
Sokak sokak, meydan meydan Malagayı gezerken tabiki acıktık.Hemen meydanda gördüğümüz bir restorana girdik. Burada en çok rağbet gören yiyecek balık. Şu an yediğimiz balığın adını hatırlamıyorum ama İspanyol hamsisi denebilir J
Daha sonra şehrin modern tarafına geçtik. Burada popüler alışveriş mağazaları sıralanmış durumda.
Ara sokaklardaki bir restoranın önüne yerleştirilmiş bu devasa saksı da çok hoştu.
Epeyce gezip fotoğraflarımızı çektikten ve ufak tefek alışverişimizi yaptıktan sonra ise Malaga’dan ayrılarak gece kalcağımız otelin bulunduğu şehre Granada’ya hareket ettik.

8 yorum:

  1. Ne güzel bir gezi yapmışsınız. Mevsim olarak tam da zamanı. Hamsi yakıştırması süper ama balığın yanında bişka bir şey daha var sanki. Kerevit olabilir mi? Postunuz iç açıyor çok iyi geldi.

    YanıtlaSil
  2. Gezmek, yeni yerler görmek ne güzel bir şey:)) Endülüs'ü hep düşünüp, sonra bir kenara bırakıyoruz biz. Bahar olsun, çok sıcak olmasın diyoruz, sonra da açıkta kalıyoruz.
    İzlemeye devam ediyorum, bakalım Granada nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yakında geliyor Granada :)
      Ben de sizin yazılarınızı keyifle okuyorum.

      Sil
  3. Biletlerimizi aldık, bir sene sonra Endülüs'teyiz. Yazılarınızı zaten keyifle okurdum, tam üstüne geldi.. Heyecanlandım. Hele Portekiz? Tam bir bilinmez bizler için. Sabırsızlıkla beklemedeyiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Biletler hayırlı olsun, umarım siz de çok güzel zaman geçirirsiniz.Portekiz ah Portekiz kesinlikle gidilmeye değer...

      Sil
  4. Çok merak ettiğim yerlerden biri de İspanya, gerçekten harika görünüyor. Mayıs ayı da iyi bir zaman olmuş tatil için, Kupa şeklindeki devasa saksı ve Picassonun mekanları ise ayrıca büyüleyici :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer Endülüs tarafına gidilmek isteniyorsa, Mayıs ayı fazla geciktirilmemeli, Mayıs'ta bile sıcaklık 35 C civarı seyrediyordu.Devasa saksıyı ben de çok beğenmiştim:)

      Sil