13 Haziran 2016 Pazartesi

3 Türde 3 Kitap

Bugün okumuş olduğum türleri birbirinden farklı 3 kitaptan bahsetmek istiyorum. İlki Ahmet Ümit’in “Bir İstanbul Hatırası”. Polisiye tarzında yazan Ahmet Ümit oldukça popüler yazarlarımızdan biri. Ancak yazdığı türü sevmediğim için yazarın hiçbir kitabını okumamıştım ta ki içeriğinde bol bol İstanbul barındıran romanını kitapçı raflarında farkedinceye kadar. Bir İstanbul Hatırası, İstanbul’un yedi tepesinde işlenen seri cinayetleri anlatıyor. Bu cinayetler ve iz sürme esnasında da İstanbul’un tarihine ve tarihsel simgelerine bol bol değiniyor. Dolayısıyla kitabı beğenerek okudum. Ayrıca okuduğum her bölüm bende ilgili tarihsel yeri bir an önce ziyaret etme isteği uyandırdı J
Diğer okuduğum kitap ise “Küçük Mucizeler Dükkanı’na Dönüş”. Roman basit bir best sellerdan öteye gidemiyor. Debbie Macomber’in yazdığı örgü dükkanında geçen serinin 4.kitabı. İlk üçünü okudum diye bunu da okudum ama öyle aman aman bir hikaye diyemem. Boş vakit öldürmek için okunabilir.

Üçüncü okuduğum kitap ise biyografi türündeydi. Bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en zarif kadınının Grace Kelly’nin hikayesini anlatan “Grace Kelly”. Donald Spoto’nun yazdığı bu biyografiyi beğendim mi beğenmedim mi bilemedim. Çünkü biyografi denince benim aklıma kişinin çocukluğundan başlayarak ölümüne kadar geçen süreyi detaylı olarak yazıya dökme düşüncesi geliyor. Ancak bu kitapta durum biraz farklı. Grace Kelly’nin çocukluğuna çok az değinilmiş, elim kazadan hiç bahsedilmemiş ağırlıklı olarak filmleri üzerinde durulmuş. Yani biyografiden ziyade filmografi gibi.

22 yorum:

  1. nejat'ın kitabını al gamze pek akıcı pek içten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam Handan'cım not alıyorum kenara.Şu sıralar kitaplığımdaki kitapları bitirmeye çalışıyorum bitince alıcam.

      Sil
  2. istanbul hatırası benimde favorim olmuştu ve polisiye sevmiyor olmamama rağmen sonrasında birçok kitabını okumuştum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şu an yazarın başka kitaplarını okuyabilirim :)

      Sil
  3. Beyoğlunun en güzel abisini de okuyun mutlaka :)

    YanıtlaSil
  4. Ahmet Ümit in okuduğum tüm kitapları beni içine çekmiştir.
    Debbie Macomber ı da okuduğum ilk kitaptan sonra okumamama kararı almıştım.

    YanıtlaSil
  5. Ahmet Ümit'in en vasat kitabıyla "Sultan'ı Öldürmek" tanıştıktan sonra bi daha hiç okumadım. Ama İstanbul hatırasını tavsiye edenler oldu. Tam senlikmiş gerçekten bol tarihi yer içermesi açısından. Mucizeler Dükkanı'da kitaplığımda sırasını bekliyor.Bu kitabın serisi mi varmış hiç dikkat etmemişim.

    YanıtlaSil
  6. Geçen seneyi Ahmet Ümit senesi olarak tarihe yazdım. Bütün kitaplarını okudum, uzun bir süre polisye okuyacağımı da sanmıyorum. Ama bu kitaptaki ,İstanbul'a dair bilgiler çok ilgi çekiciydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peş peşe aynı yazarın kitaplarını okumak sıkıcı olabiliyor :(

      Sil
  7. Ahmet ÜMİT'i bende tek geçenlerdenim :)) Bütün kitaplarını zevkle okudum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bundan sonra diğer kitaplarını okuyabilirim :)

      Sil
  8. Ahmet Ümit'in bu kitabı çıktığında çok popülerdi, alıp okumuştum. Sonra gelenlerde aynı tadı bulamadım nedense.
    Grace Kelly alacaklarım arasındaydı. İki oldu, almam artık.
    Diğer yazarın kitaplarını bilmiyorum. Yazlık, yolculuk.... O dönemlerin kitapları sanki.

    Keyifliokumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Küçük Mucizeler Dükkanına Dönüş aynı sizin bahsettiğiniz gibi yazlık/yolluk bir kitap:)

      Sil
  9. Merhaba,

    Ahmet Ümit'in birçok kitabını okudum; bazılarında olay akışının yanında epey bir tarihi anlatım var. "İstanbul'un Hatırası" da onlardan biri. Bu şekilde yazdığı kitaplarında anlatım kısmı gitgide artıyor sanki ve bu beni yoruyor.

    Renkli günler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de aksine o tarihi kısımlar hoşuma gitti :) Çok teşekkürler, size de mutlu günler...

      Sil
  10. Handan 'a katılıyorum Çok güzel Nejat in kitabı Gamze 'çim. Bir de kitap blogumda son tanıttığım Çatı Katı Aşıkları. Bayıldım tek kelimeyle ...
    Sevgiler kocaman .;)

    YanıtlaSil
  11. Bir Ahmet Ümit fanatiği olarak geç de olsa bu yazarı sevmenize sevindim. Ben bütün kitaplarını, hatta çocuklar için yazdığı bir kitabı da dahil hepsini bir soluk da okudum. Kitap paylaşımı yaptığınız için ayrıca teşekkür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için...

      Sil