23 Ekim 2016 Pazar

Ekim Ayı Film Ayı

Her sene İstanbul’da düzenlenen Filmekimi festivali bu sene de gerçekleşti. Birbirinden güzel bir çok film gösterime girdi. Ben bu filmlerden 3 tanesini seyretme şansı yakaladım.

İlk izlediğim film fransız yapımı “Aşk Mektupları ( Mal De Pierres)” oldu. Filmde Marion Cotillard, Louis Garrel ve Alex Brendemühl başrolleri paylaşıyor. Gabrielle (Marion Cotillard) bir takım psikolojik sorunlar yaşıyordur ve ailesinin zoruyla Jose (Alex Brendemühl) ile evlendirilmiştir. Ancak bu evlilik ona istediği mutluluğı getirmez ve mutluluğu başka bir erkekte, Andre Sauvage (Louis Garrel)’de arar. Tam mutluluğu bulduğunu sandığı anda ise onu bir sürpriz beklemektedir. Aşk Mektupları; kurgusu, şaşırtıcı sonu ve Marion Cotillard’ın oyunculuğu ile iyi bir filmdi.
İkinci seyrettiğim film de yine fransız yapımıydı. Ancak bu sefer tercihim animasyon türündeki Kabakçığın Hayatı (Ma Vie De Courgette) oldu. Filmde yer alan karakterler birbirinden şirindi, hikaye de fena değildi. Ancak filme beklentim yüksek girdiğim için tam olarak aradığımı bulamadım. Filmi daha önce seyrettiğim başarılı animasyonlarla kıyasladığımda Kabakçığın Hayatı biraz zayıf kaldı.
Filmekiminde son seyrettiğim film ise İtalyan yapımı Deli Dolu (La Pazza Gioia) oldu. Komedi/dram türündeki filmde başrolleri Micaela Ramazzotti ve Valeria Bruni Tedeschi paylaşıyor. Her iki oyuncuyu da bu filmi izleyene kadar tanımıyordum. Şimdi iyi ki filmi izlemiş ve bu oyuncuları tanımışım diyorum. Her ikisi de çok iyi iş çıkarmış. Film de gayet başarılıydı.

11 yorum:

  1. Ne kadar güzel bir festival bu böyle 😊

    YanıtlaSil
  2. Sırf şu film ekiminden dolayı istanbulda yaşamak isteyebilirdim. Her seferinde içim gidiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmekimi döneminde sizi İstanbul'da misafir edelim :)

      Sil
  3. Ne iyi yapmışsın Gamze. Şehir içine inemiyorum, acayip bir korku geldi bana:( Festivalle de ilgilenemedim bu sene aynı sebepten. Kısa zamanda atlatırım, atlatırız umarım.

    YanıtlaSil
  4. FİLM İZLEME SEANSLARIMA BAŞLADIĞIMDA İZLENECEKLER ARASINDA
    TEŞEKKÜRLER BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN

    YanıtlaSil
  5. Yaşasın filmler ve ekim diyorum ya! :)

    YanıtlaSil
  6. özeniyorum film izleyebilenlere,ama benim uzun süre oturmaya hiiiç tahammülüm yok malesef :(( Keyifli seyirler :)

    YanıtlaSil
  7. Tamamdır hemen ziyaretinize geliyorum.

    YanıtlaSil