12 Ocak 2017 Perşembe

Ayşe Kulin’den 3 Kitap

Ya lise yıllarındaydım ya da üniversite yıllarımın başında,  o zaman böyle zincir mağaza haline gelmiş kitapçılar yoktu. Beşiktaş’ta Kabalcı  Kitapevi’ni geziyordum. Rafta, Adı Aylin isimli yazarının Ayşe Kulin olduğu bir kitaba rastladım. Özetine kısaca göz attıktan sonra kitabı almaya karar verdim. Eve gelince okumaya başladığım kitabı bir solukta bitirmiş ve çok beğenmiştim. Sonra ki yıllarda yazarın her çıkan kitabını okudum. Bazen kendimi Avrupa’nın göbeğinde Bosna’da yaşanan  savaşın ortasında buldum, bazen ünlü bir seramik sanatçısının hayatına tanıklık ettim bazen de Ayşe Kulin’in kendi ailesini anlattığı kitaplarda yakın zaman Türkiye’si hakkında bilgi sahibi oldum.

Son yıllarda ise Ayşe Kulin okumaya ara vermiştim. Geçenlerde bu arayı yazarın aynı seriye ait 3 kitabını okuyarak telafi ettim. Gizli Anların Yolcusu, Bora’nın Kitabı ve Dönüş… Ayşe Kulin bu sefer okurlarını şaşırtarak bir gay hikaye ile karşımıza çıkıyor.  İlhami ve Bora arasında yaşanan aşkı Gizli Anların Yolcusu kitabında İlhami’nin, Bora’nın Kitabı romanında Bora’nın, Dönüş romanında ise İlhami’nin kızı Derya’nın gözünden okuyoruz. Ayşe Kulin’in dili her zaman ki gibi akıcı ve konu da oldukça sürükleyici.
Şimdiden keyifli okumalar dilerim…

12 yorum:

  1. Ben de çok severek okumuştum. Belki biliyorsundur ama yine de hatırlatmak istedim. 4. kitap ta Handan...
    Hani o Handan :)
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum o Handan'ı :)) Kitaplığımda şu an
      duruyor, elimdeki bir kaç kitabı bitirince okuyacam.

      Sil
  2. Ben ilk kez lise de Sevdalinka kitabını okumaya başlamıştım, biraz cinsel içerikli olduğunu ve yaşım itibariyle okumanın ağır geldiğini ve bıraktığımı hatırlıyorum :)

    O zamandan beri Ayşe Kulin okumadım hiç neden bilmiyorum. Denk gelmedi aslında. Yeni listelere ekleyebilirim, hatırlamış oldum sayende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman size Veda'yı tavsiye edebilirim. Ayşe Kulin'in aile geçmişini anlattığı Osmanlı'nın son dönemine tanıklık eden bir kitap.

      Sil
  3. ben dee bi tek adı aylini okudum yaa :)

    YanıtlaSil
  4. Allahım o kadar yorum yaptım gitti , baştan yazalım o zaman , bu kitap serisine hayranım herkese de öneririm . Çok ama çok başka o kadar hızlı okumuşum ki ben bitirince kendime şaşırdım ne ara bitirdin bu kitabı diye ;) Ayşe Kulin in kitapları bir başka ;)

    YanıtlaSil
  5. Adı Aylin efsanedir değil mi? Sevmeyen yoktur sanırım o kitabı.
    Keyifli okumalar Gamzecim.

    YanıtlaSil
  6. Ayşe Kulinin bende var bir iki kitabı ama okumak için birde fırsat bulsam ne kadar mutlu olacağım :)güzel bir konusu varmış Aklımda bulunsun ..Bu kadar güzel yorumları görünce artık okurum ben Ayşe Kulin Kitaplarını :) Sevgiler ..

    YanıtlaSil
  7. Bayılırım Ayşe Kulin kitaplarına her kitabını da okumuşumdur. Gizli Anlara Yolculuk kitabı da ayrı bir yolculuğa çıkarmıştır beni,
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir çok kitabını okudum.Şu an kitaplığımda Tutsak Güneş bekliyor :) Sevgiler...

      Sil