15 Haziran 2017 Perşembe

Ne Güzel Bir Gün

İtalyanca kursum tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta başlayalı tam 1 sene oldu. Şu an İtalyanca’yı konuştuğum söylenemez ama konuşulanları anlamaya başladım. O da yüzde yüz değil ama olsun, ilk başladığım seviyeyi düşünecek olursak epey gelişme gösterdim sanırım. Ah biraz da çalışabilseydim, süper olacaktı.

Geçtiğimiz hafta sonu kursta İtalyan sinemasına ait bir film seyrettik. Orijinal adı “Che Bella Giornata” olan filmin adını Ne Güzel Bir Gün diye çevirebiliriz. Filmi alt yazısız orjinalinden seyrettik. Elbette kaçırdığım noktalar oldu ama genel anlamda izlerken sıkıntı çekmedim.

Filme gelecek olursak Checco Zalone ve Nabiha Akkari baş rolleri paylaşıyor. Oyuncuları ilk defa gördüm ama oldukça başarılı buldum. Komedi türündeki filmde tarihi eserleri korumak için güvenlik görevlisi olan Checco’nun hikayesi konu edilmiş durumda. Keyifli bir 1-2 saat geçirmek için ideal bir film olduğunu söyleyebilirim.

10 yorum:

  1. Bu İtalyanca öğrenme merakı nereden kaynaklanıyor acep Gamzecim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle İtalyanca olmasının belirli bir nedeni yok Ülkücüm.İngilizce biliyorum.Onun dışında bir dil daha öğrenmek istiyordum eskiden beri.Geçen sene işten ayrılınca da bunu gerçekleştirmek istedim. İtalya ve İspanyolca arasında gidip geldim ve en sonunda kurs saatleri bana daha uygun olduğu için İtalyanca'yı tercih ettim. Allah nasip ederse 50.yaş hedefim de İspanyolca :)

      Sil
  2. İtalyanca bana çok karışık geliyor her nedense. Kulağıma tabiki :))) Yoksa öğrenmeye falan hiç niyetlenmedim...
    Çok güzel bir iş yapıyorsun, ilgi alanlarını böyle keyifli hale getirerek...
    Mutlu hafta sonları diliyorum sana ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz gürültülü bir dil, grameri de hafiften zor ama kelime ezberi kolay :) Ben de size çok güzel bir hafta sonu diliyorum.

      Sil
  3. Ben De öğrenmek istiyorum. İtalyanca. Umarım öğrenirim. Ne güzel azmetmis siniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, inşallah en kısa zamanda öğrenirsiniz.

      Sil
    2. Eğer aklınıza koyduysanız mutlaka bir gün olacaktır...

      Sil
  4. Yıllarca iş arkadaşlarımın tümü İtalyandı. Severim bu melodik dili :)
    Ne iyi etmişsin canım. Ben de geçen yıldan beri düşünüyorum ama unutkanım ben.. Yine de konuşulanları anlama seviyem ziyan olmasın mı acaba diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa anlama seviyesineyseniz bence bir iki kitap okuyarak pekiştirebilirsiniz. Keyifli hafta sonları....

      Sil