12 Eylül 2017 Salı

Bir Küçük Kaçamak

Geçtiğimiz bayram tatilinde ailece 4 günlük bir kaçamak yaptık. Rotamız Londra oldu. Aslında Londra fikri aklımızda yoktu ve birden bire gelişti. Sonrasında vizeye başvurduk. Öncelikle şunu belirteyim İngiltere vizesi almak inanın çok zorlayıcı. Bir çok prosedürü var. Öte yandan prosedürleri yerine getirirseniz vizenin çıkmasında sıkıntı olmuyor. Yani kulaktan kulağa yayılmış olan İngiltere sürekli red veriyor söylentisi biraz abartı.

Vizenin çıkmasının akabinde seyahat rotası oluşturmaya başladım. Sanırım seyahate gitmenin en keyifli yanlarından biri onu önceden planlamak ve daha tatile çıkmadan o heyecanı yaşamak. 3.5 günlük dolu dolu bir program yaptım. Sanırım biraz fazla dolu yapmışım ki tüm programı uygulayamadık, yine de çok keyifli bir seyahat oldu.

Londra’da ilk durağımız London Tower yani Londra kalesiydi. Hava da şansımıza günlük güneşlikti. Böylece kale çevresinde gezmeye, yayılmaya çokça imkanımız oldu.
Londra Kalesi sonrası ise Tower Bridge’i gördük.
Ardından Buckhingham sarayına doğru yola çıktık. Buckingham edindiğim bilgilere göre dışardan gösterişsiz ama içi de buna tezat çok şaşalı bir saraymış. Maalesef içini gezme şansımız olmadı. İçi, kraliçenin 1 aylık yaz tatili için saraydan ayrıldığı dönemlerde ziyarete açılıyormuş.
Buckingham sarayı önünde ki meydan…
Böylece Londra'da ilk günümüzü tamamladık. Yarın bizi dolu dolu bir gün bekliyordu.

8 yorum:

  1. tam da işte vize yüzünden ingiltere seyahat rotamda yer almıyor. bir yazı da vize aşamaları için yazsan gamze

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy Handan o aşamaları yazarken bile içime fenalık basar benim :) Biz aracı bir vize şirketine aldırdık valla. 30 sayfalık bir form dolduruyosun, tüm belgeleri tercümanlık bürosunda ingilizceye çevirttiriyosun filan uğraşmak istemedik. Klasik shengene başvurur gibi belgeleri topladık sonra vizeciye teslim ettik. Yine de eğer vize almak istersen ve aklına takılan bişi olursa sor mutlaka. Seve seve yardımcı olurum. Vize alması zor olsa da şehir çok güzel eminim sen de seversin.

      Sil
  2. İngiltere evet zor vize verenlerden... Ne güzel vermişler sana vize :)
    Tatili bazen fırsata çevirmek gerekiyor ki bu sene en güzelini yapmışsın sen zaten ♥

    YanıtlaSil
  3. Ne iyi yapmışsınız Gamze. İngiltere'yi ben de çok merak ediyorum. Vize ücretinin yüksekliği şu an durduruyor bizi:) İngiltere vizesinin zor olduğunu duymadım ben, parayı veren alır biliyorum hatta. Nitekim siz de deneyimlemişsiniz. Yazının devamını merakla bekliyorum:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ücretin haricinde prosüdürleri de maalesef fazla :( Yazının devamı çok yakında...

      Sil
  4. portobello bölümü daha tatlıııı gezinin :)

    YanıtlaSil