14 Eylül 2017 Perşembe

Notting Hill ve Portobello Pazarı

Sabahın erken saatleriydi… Önümüzde bizi bekleyen uzun bir program vardı. Seyahatlerde en sevdiğim nokta hem ailem hem de seyahat arkadaşlarım planı bana bırakıyorlar. Evet öncesinde çok araştırıp belli bir zaman ayırıyorum, biraz yoruluyorum ama dönüş yolunda onların aldığı keyfi görmek buna değiyor.

Erken saatlerde Londra’nın en güzel semtlerinden birini görmek, Notting Hill’e gitmek için yola çıktık. Internette Londranın tüm ulaşım ağını gösteren bir site var: tfl. Bulunduğunuz yeri ve gitmek istediğiniz yeri yazdığınız zaman site, size hangi metro hatlarını, hangi otobüs numaralarını kullanmanız gerektiğini, aktarmaları, süreleri ayrıntılı olarak veriyor. Bu siteyi kullanarak bir çok yere sıkıntısız ulaştık.

Notting Hill’e gitme amacımız hem o rengarenk evlerin olduğu mahalleyi görmek hem de Cumartesi günleri kurulan Portobello pazarını ziyaret etmekti.
Rengarenk evlerin sıralandığı cadde ve sokaklar boyunca yürürken bir çok hediyelik eşya dükkanına rastladık. Birbirinden ilginç, el emeği ürünlerin satıldığı dükkanlar olduğu gibi turistik hediyelik eşyaların satıldığı dükkanlar da vardı.
Ve portobello pazarı… Beklediğimden daha büyük bir pazardı. Giyim eşyasından, hediyelik ürünlere, 2.el ürünlerden sebzeye, meyveye kadar her şey bulmak mümkün…
Klasik turistik eşyalar…

Bu tabaklara bayıldım. Ama oralardan tabak taşıma çılgınlığı yapamayacağım için bakmakla yetindim J
Börekler, pizzalar kruvasanlar bir sürü yiyecek çeşidi vardı…
Pazarda çok çeşitli yiyecek olmasına rağmen ben pasta hakkımı meşhur bir cafe de kullanmak istedim. Hummingbird Bakery internettte oldukça methi olan bir yer. En popüler ürünü ise red velvet cake. Buraya uğradık ve red velvet cake siparişimiz verdik. Pastadan sadece 1-2 çatal alabildim. Bana göre hem ağır hem de öyle aman aman lezzeti olmayan bir tatlıydı. Bu da demek oluyor ki internette çok şişirilen yerlere fazla güvenmemek gerek. Herkesin damak tadı farklı. 
Notting Hill ve Portobello pazarı sonrası yürüyerek Hyde Park’a geçtik. 

9 yorum:

  1. Bazen evet bol yıldızlı yerler ya da ürünler çok abartılı olabiliyor. Ama aklında kalmamış en azından ;)
    Pazar şahane gözüküyor bu arada.

    YanıtlaSil
  2. Seninde bu gezmelerine bayılıyorummm.
    Pasta gerçekten lezzetli gözüküyor :) öperim kocaman

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bi yere gitmişsiiin gezentiiiii :)

    YanıtlaSil
  4. Gidemedim, edemedim derken seninle geziyorum :) Hava da ne güzelmiş.

    YanıtlaSil
  5. bak bir ama son yazımaaa :)

    YanıtlaSil