23 Mayıs 2018 Çarşamba

Otranto’da Kalmıştık


Otranto’da en ünlü yapılardan biri Otranto Katedrali. Katedral, zeminindeki çinilerden ötürü dünya miras listesinde yer alıyor.
Katedralden bir fotoğraf…
Şehir bir dönem Osmanli hakimiyeti altında bulunmuş. Bu dönemde katedralde gerçekleştiği söylenen kötü bir olay anlatılıyor. Rivayete göre Osmanlı fetih esnasında kiliseye sığınmış olan halkı, kafasını keserek öldürmüş. Kafatasları şu an kilisede ayrı bir bölümde sergileniyor.
Otranto sonrası ise Gallipoli’ye doğru yol aldık. Gallipoli çok şirin bir İtalyan kasabası. Burada keşke daha uzun vaktimiz olsaydı da doya doya gezebilseydik.
Kasabada hediyelik eşya, ıvır zıvır satan bir çok mağaza bulunuyordu. Satılan en ünlü hediyelik eşya ise yörenin tombul sevimli kadınlarının figürleştirildiği hediyelik eşyalardı.
Gallipoli’nin dar sokaklarında gezerek, alışveriş yaparak ve limanında gün batımını seyrederek günü tamamladık. Ertesi gün ise seyatimizde en sevdiğim yere Alberobello’ya doğru yol aldık.

5 yorum:

  1. Osmanlıya nefretleri hiç bitmesin diye kafa taslarını sergiliyorlar sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında İtalyanların Osmanlı'ya ya da Türklere karşı bir nefreti yok sanırım. Kilisenin ilgi çekmesi için de bu şekilde yapıyor olabilirler :)

      Sil
  2. O tombul kadınlara bayıldım ♥

    YanıtlaSil
  3. Hediyelik eşya konusunda çok iyiler değil mi? Güzel ülkemde heryerde aynı şeyler neredeyse....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında oralarda da her şey aynı gibiydi. Ben farklı olanları bulup fotoğrafladım :)

      Sil