28 Mayıs 2018 Pazartesi

Seyahatin Son Günü


Seyahatimizin en ilgi çekici ve güzel günü kesinlikle son günüydü. Sabah erken saatlerde ilk durağımız Grotte Di Castellana oldu. Grotte Di Castellana 3.5 km uzunluğunda kocaman bir mağara. Açıkçası buraya ulaşmadan evvel gidip gitmeme konusunda kararsızdık. Sonuçta bir mağara ne kadar ilginç olabilirdi ki. Ancak içini gezdiğimiz zaman iyi ki gitmişiz dedik. Sarkıt ve dikitlerden oluşan mağara oldukça büyük ve etkileyiciydi.
Mağara sonrası ise bölgenin en popüler kasabasına Alberobello’ya doğru yola çıktık. Alberobello kelimesinin Türkçe karşılığı “Güzel Ağaç”. Buraya bu ismin verilmesinin nedeni ise konik şeklinde ki evleri.
Hala aktif yaşamın sürdüğü bu evler minnacık ve çok sevimli.
Yemek molamızı da restoran olarak hizmet veren bu evlerden birinde kullandık ve bölgeye has orecchiette makarnaların tadına baktık.
Kasabada birbirinden güzel hediyelik eşya satan dükkanlar bulunuyor.
Alberobello sonrası ise yine çok sevimli bir kasaba olan Polignano a Mare’ye gittik. Kasabanın girişinde ünlü şarkıcı Modugno’nun heykeli bizi karşıladı.
Akabinde bir kaç  manzara fotoğrafı çektik.
Böylece İtalya gezimizi sonlandırmış olduk. Puglia şu an çok popüler olmayan ancak gelecek zamanda epey popüler olacak bölgelerden biri. Fiyatlar İtalya’nın diğer bölgelerine göre oldukça uygun. Ben her bir şehrini severek gezdim. En önemlisi de aylardır öğrendiğim İtalyancamı test etme şansı yakaladım. O yüzden benim için harika bir deneyimdi.

Keyifle ve seyahatle kalın J

11 yorum:

  1. öyle ya, İtalyanca için bulunmaz fırsat olmuş, ne güzel dil, çok severim ben de :) Güzel bir gezi olmuş, bizde gezmiş kadar olduk sayende teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. bayılıyorum böyle seyahat notları okumaya ama euro böyle giderse bize yurtdışı gezileri artık hayal olacak.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En başta sağlığımız yerinde olsun hepsi yoluna girer inşallah.

      Sil
  3. Ben senin bu gezine ancak bakabiliyorum.
    Sondan başa doğru neler yapmışsın bakalım bir ;)

    YanıtlaSil
  4. Ah, ben bu kasabayı Ayhan Sicimoğlu'nun programında görmüş ve sevmiştim. Ne iyi etmişsiniz uğramakla.
    Ben bayılıyorum sizin aile turlarına. Aranıza katılıp asimile olasım var :))

    YanıtlaSil
  5. Yaa ne güzel :) İtalya çok gezmek istediğim yerlerden. Resimlerde bi harika bayıldım!

    YanıtlaSil
  6. gidicem buralaraaa :) amalfi capri sorrento puglia, aklımdaaaaa :) yaşanacak en güzel yer gibi geliyor bana bu dünyadaaaa :)

    YanıtlaSil