8 Haziran 2018 Cuma

20 Sene Öncesi


Henüz 14 yaşımdayım. Kara tahtalı, eski tarz kalorifer petekli, yüksek mi yüksek tavanı olan bir sınıftayım. Çevremde ışıl ışıl bir sürü çocuk var. Her biri iyi bir eğitim almak için o sınıfta toplanmış. Meraklı gözlerle çevremizi ve tabi ki pencerenin ardında ki o eşsiz manzarayı seyrediyoruz. Biz artık Kabataşlıyız…

Tam 4 sene o denize nazır, güzel okulda -Kabataş Erkek Lisesi’nde- okudum. Liseye dair bir sürü anı biriktirdim. Bu sene oradan mezun olalı tam 20 yıl oldu. Okulumun her sene düzenlediği bir pilav günü var. Uzun yıllardır pilav gününe katılamıyordum ama bu sene Ramazan öncesinde düzenlenen organizasyona katıldım.
Çok fazla arkadaşımı göremedim ama gelen 3-4 arkadaşımla hasret gidermek güzeldi. Her şeyden öte yeniden orada bulunmak, bahçede yürümek harikaydı.
Bir ara sınıfıma da uğradım. Sıralar değişmiş, perdeler modernleşmiş ama sınıf aynı sınıf işte. Benim ders dinlediğim, laklak ettiğim, sözlüye kalktığım sınıf J
Tahtaya bir de hatıra bıraktım.
Etli pilav yine çok lezzetliydi.
Bir daha ki sene de gitmek istiyorum inşallah. O zaman pilavdan dönenin kaşığı kırılsın J

8 yorum:

  1. Selam canım.
    Benim okuduğum okulun daha doğrusu bitirdiğim lisenin böyle özel bir günü yok ve hep imrenmişimdir bu okullara.
    Ne kadar güzel ki sevdiğim bir arkadaşımın keyifli bir günü olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah'cım seneye bizim pilav gününe beraber gidelim ne dersin?Hem beraber vakit geçirmiş oluruz hem de böyle bri ortamı yaşamış olursun canım.

      Sil
  2. Ne güzel bir fikirmiş aslında hem eski arkadaşların bir araya gelmesi için de çok güzel bir organizasyon olur. Ben de baya imrendim :)

    Ayrıca o nasıl bir okul manzarası yaa, uzaklara dal git geri gelme, bu manzarada ders mi dinlenir. Ancak şiir yazılır bolca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Belli bir süre sonra göz alışıyor manzaraya...

      Sil
  3. hahaaa:))
    Bence de pilavdan dönenin kaşığı kırılsın :)))

    Yalnız itiraf edeyim, sana çok özendim. Benim okuduğum okul burnumun dininde ve onun da pilav günü olur hersene ve ben gitmem. Ne ayıp bana :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya madem böyle bir organizasyon var neden kaçırıyosun?Seneye git mutlaka e mi?

      Sil