24 Mart 2014 Pazartesi

Uzunya'da Uzun Uzun Pazar Kahvaltısı

Dün yine güneşin pırıl pırıl parladığı bir sabaha uyandık. Evde mi kahvaltı yapalım yoksa açık hava bir mekana mı gidelim tereddütünden sonra dışarı çıkmaya karar verdik. Bu sefer istikametimiz Demirciköy oldu. Daha önce hiç gitmediğimiz bir mekana, Uzunya’ya gittik.
 
Uzunya deniz kenarında bir balıkçı restoranı. Küçük bir koyda yer alan bu restoranın manzarası çok hoş. Haftasonları mekan serpme kahvaltı hizmeti veriyor. Saat 10 -10.30 civarında restorana vardığımızda bir hayli kalabalık olduğunu gördük. Güzel bir masaya yerleşip kahvaltımızı beklemeye başladık. Mekanın kalabalıklığından ötürü servis biraz yavaş işliyordu. Bir müddet bekledikten sonra masamız hazırlandı. Taze terayağ, köy peyniri, bal, kaymak hepsi birbirinden lezzetliydi. Özellikle odun fırınından çıkmış olan ekmek son yıllarda yediğim en lezzetli ekmekti diyebilirim.
Uzun uzun kahvaltı ettikten sonra biraz dolaşalım diye kumsala indik. Hafif esen rüzgar ve rüzgarın getirdiği iyot kokusu oldukça iyi geldi. Hatta bir ara kumsala oturup denizi seyrettim.
Ayrılırken ise köyün asıl sahipleri bizi uğurladı ve böylece huzurlu, güzel bir yerle vedalaşarak şehrin kalabalığına geri döndük J

10 yorum:

  1. ne güzel İstanbul'da böyle yerler arıyoruz bizde ama karşıya geçmek ölüm oluyor trafik falan ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin o tarafta da böyle güzel yerler var ben de aynen sizin gibi şimdi karşıya geçmek var diyorum :)Şu trafik sorunu bi çözülse de karşısı burası kalmasa..

      Sil
  2. Deniz kenarları baharda daha güzel oluyor aslında... Hele kıştan ve kapalı evlerden çıktıktan sonra ilaç gibi geliyor, ne güzel yapmışsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle.Hatta ben burayı kışın da merak ediyorum, kışın sakin, huzurlu bir ortamı vardır diye tahmin ediyorum.

      Sil
  3. Köy kahvaltısını çok severim. Açık ekmeğe, tavadaki yumurtayı dürüm yapıp yemek gibisi yok.

    YanıtlaSil
  4. ne kadar güzel bi yermiş.. çok huzurlu görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. İstanbul yakınındaki böyle yerler o kadar az ki kıymetini bilmek gerek.Hava da güzelmiş ne iyi etmişsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet böyle yerlerin kıymetini bilmek lazım.Günü birlik de olsa bir kaçış, bir huzur mekanı oluyor bu tip yerler.

      Sil