26 Haziran 2014 Perşembe

Kuzguncuk

3 katlı, cumbalı, ahşap bir ev; pencerelerinde rengarenk çiçekler var. Sofaya açılan odalar sıcacık döşenmiş, mutfaktan mis gibi kokular yayılıyor. Yer döşemesindeki tahtalar yürürken biraz gıcırdıyor ama olsun kışın evi sımsıcak yazın da serin tutuyor. Sonra evin bulunduğu mahallede komşuluk ilişkisi de güzel “müsaitseniz annemler bu akşam size gelecek” cümleleri hala söyleniyor. İşte bu ev, benim hayalimde yer alan, yaşamak istediğim ev J Böyle evler ve bu evlere sahip mahalleler hala var mı tam bilmiyorum ama Kuzguncuk’a gittiğim zamanlar hayallerime doğru kısa bir yolculuğa çıkıyorum.
Mayıs ayı ortalarında kuzenim Meltem İstanbul’a geldi. Hem onun gezmesi hem de bir kaç fotoğraf çekmek amacı ile sabah erken saatlerde Kuzguncuk’a doğru yola çıktık. Beşiktaş’tan Üskürdar vapuruna binerek önce püfür püfür rüzgar eşliğinde Üsküdar’a geçtik. Ardından da Kuzguncuk’a doğru yürümeye başladık.
Kuzguncuk’ta bizi ilk karşılayan Ekmek Teknesi isimli mekan oldu. Küçük bir cafe olarak hizmet veren mekan bir zamanların ünlü dizisi Ekmek Teknesi’ne fırın olarak ev sahipliği yapmıştı.
Sonra rengarenk ahşap evlerin sıralandığı Perihan Abla sokağına gittik. Burada da bir kaç fotoğraf çektik.

Daha sonra yaklaşan öğle saatleri ve havanın da ısınması nedeni ile sahilde yer alan Savor Cafe’ye uğradık. Tavanı rengarenk şemsiyelerle döşenmiş bu cafe bize oldukça ilginç geldi.
Mekandan gözüken manzara da işte böyleydi.
Ben serinlemek için limonatayı tercih ederken Meltem’in tercihi kahve yönünde oldu.
İçeceklerimizi içip, dinlendikten sonra Kuzguncuk’tan ayrıldık.

18 yorum:

  1. Bloğuna bayıldım :) Takipteyim...

    YanıtlaSil
  2. Eski evler, eski konaklar gerçekten incelemeye değer. İçlerine sinen bir yaşanmışlık var. Ne anılar barındırıyorlar içlerinde. Anadolu'da da yaşatılmaya çalışılıyor. Mersin'de restore edilen taş evler var. Safranboludakiler bir sanat harikası. Eski ahşap ustaları da ne harikalar yaratmışlar. O ustalık ve incelik evde yaşayanları da etkilemiş.
    Esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
  3. cok merak ediyorum ben de burayı ama artik eylülde kısmetse

    YanıtlaSil
  4. Perihan abla dizisi çocukluğumuzdan ayrı bir lezzetti..oraları canlı görebilmek ne güzel. Şemşiyeli dekor ise harika,ne güzel düşünmüşler:)
    Kaleminize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Perihan Abla benim de çocukluğumun dizisi, ne güzeldi :)
      Şemsiyeli dekor da hoştu...

      Sil
  5. Perihan abla çocukluğumun dizisi, her hafta dört gözle beklerdim..yayınlanacağı günü:) demek kuzguncukta çekilmiş..Çok güzel, evler varmış, gezip, görmek istedim bir an..Ama şimdilik imkansız..Sizin güzel fotoğraflarınızla yetinmek en iyisi..:) Şemsiyeli cafede çok ilginçmiş..Esnaf adam kafası çalışan adam dedikleri bu olsa gerek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Perihan Abla'yı çok severdim.Perihan Abla, Şakir, Meraklı Melahat, Şoför İsmet...hala karakterler aklımda :)Umarı siz de buraları keyifle gezersiniz...

      Sil
  6. Ah Kuzguncuk ahhh !!!!
    Ne çok severim oraları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarken zaten aklımdan geçtiniz.Özlem Hanım buraları mutlaka sever dedim inanın :)

      Sil
  7. iyi oldu yazdığın,epeydir gitmemiştim,özlemişim güzelliği

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok önceden yazacaktım bir türlü olmadı, kısmet bu zamanaymış :)

      Sil
  8. resimlere baktıkca icim acıldıııı

    YanıtlaSil
  9. Kuzguncuk'tan çok geçtim ama hiç sizin gözünüzle bakmamıştım. Fotograflar nefis. O evlerin güzelliği inanılmaz. İnşallah hep öyle kalırlar. Bu güzel paylaşım için teşekkür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ben de ziyaretiniz için teşekkür ederim :)

      Sil
  10. Ne güzel okuyordum, yazı bitmeseydi keşke dedim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil