30 Kasım 2016 Çarşamba

İran Lezzetleri ve Özel Bir Gün

Farklı ülke mutfaklarını denemeyi sever misiniz? Ben severim…Geçtiğimiz hafta sonu Beyoğlu’nda Reyhun restoranda İran lezzetleri denedim. İlk defa denediğim İran mutfağını beğendim mi diye soracak olursanız valla çok beğendiğimi söylemem. Ancak restoran çalışanlarının hizmeti ve çalınan İran şarkıları çok iyiydi.

Arpa çorbası…
Çelo kebap… Bizim Adana kebaba benziyor ama Adana kebap benim damak zevkime çok daha fazla hitap ediyor.
Sholezard…İran’ın meşhur tatlılarından biriymiş. Bu da bizim zerdeye benziyor. Zerdenin bol safranlısı diyebiliriz.
Kısacası iran yemeklerini öyle bayıla bayıla yemedim ama en azından mutfağı hakkında fikir sahibi oldum. Eve gelince ise arşivimde ki filmlerden birini seyre koyuldum. Orijinal adı Mother’s Day olan film türkçeye Özel Bir Gün ismi ile çevrilmiş. Filmin başrollerinde Jennifer Aniston, Kate Hudson ve Julia Roberts oynuyor. Anneler günü yaklaşırken üç kadının annelik süreçlerini izlediğimiz bir komedi filmi.
Filmi sıradan buldum. Başrollerdeki oyuncular kendilerini sinemada kanıtlamış oyuncular fakat bu durum filmi kurtarmaya yetmemiş. Çoook çok boş vaktiniz varsa biraz kafa dağıtmak için izleyin derim. Öteki durumda izlemeseniz de olur J

17 yorum:

  1. En fazla tatlı dikkatimi çekti:)

    YanıtlaSil
  2. Yemek konusunda hemfikirim. Denedik ama aramam 😊 Bu filmı izlediğimde aynı hislere kapilmistim :)))tek fark sinema da o güzelim zaman harcanmıştı :) kalemine sağlık canım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa sinemada seyretmek daha kötü olmuş hakikaten :) Öpüyorum canım...

      Sil
  3. Yemek konusunda bira tutucuyum galiba. Afgan Mutfağı diye bir yer ar. Önünden geçtikçe niyetleniyorum ama hep bir bahanem var içeri girmemek için. Yalnız olmaz arkadaşlarla gelmeli, çok da aç değilim, ya mideme dokunursa.. gibi gibi.
    Tatlı olabilir ama ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ana yemeği denemeseniz bile yardımcı yemeklerden ya da aperatiflerden bişiler deneyebilirsiniz :)

      Sil
  4. Bende her zaman farklı tatlar denemeyi sevenlerdenim. İran mutfağı da hiç duymamıştım görmüş oldum sayende :) Ama yine de denemek iyi olmuş aklında kalmamış olur :)

    YanıtlaSil
  5. acıkmıştım şu saate mesaiye bitmeye az kalmıştı gördüm tam oldu :( :))

    YanıtlaSil
  6. Ben çok ara verdim paylaşıma ama böyle sizin gibi istikrarlı yazanlara da gıpte ettim bugün. İran mutfağını tanıtmanız da çok iyi olmuş. Kebabın yanında garnitür olarak revaniye benxzer bir şey var yanılıyor muyum? Bu ilginç tanıtım için teşekkür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlhan Bey, evet uzun süre oldu sizin yazılarınızı okumayalı. O revaniye benzeyen şey aslında tuzlu bi yiyecek.Ne olduğunu biz de tam anlamadık ama kızartılmış pirinç gibiydi.

      Sil
  7. oleeey değişik şeyler bayılırıım deniycem :)

    YanıtlaSil
  8. Iran mutfağı ağır gibi sanki . Arpa çorbası ilginçmiş. ☺

    YanıtlaSil
  9. İran Mutfağından bir şey tatmadım hiç, ama safranı çok kullandıklarını duymuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet siparişimizdeki tüm yiyeceklerde safran yoğundu...

      Sil