17 Kasım 2016 Perşembe

Mutluluk

Geçenlerde bir arkadaşımla mutluluk üzerine konuşuyorduk. İkimizi mutlu eden şeylerin birbirinden çok farklı olduğunu fark ettik. Bunun üzerine biraz düşününce mutluluğun gerçekten göreceli bir kavram olduğuna karar verdim. Her insanın hayata bakış açısı, yaşadıkları, deneyimleri ve beklentileri farklı.

Ben mutluluğun büyük şeylere bağlı olmadığını düşünüyorum. Yani iyi bir üniversiteyi bitirmek, istediğin mesleğe sahip olmak, çok para kazanmak, iyi bir evlilik yapmak insanı tabi ki mutlu edebilir. Ancak bu tip durumların uzun süreli mutluluk sağlamadığını düşünüyorum. Eğer böyle olsaydı yukarıda saydığım değerlere sahip tüm insanlar mutlu olurken diğerleri mutsuz olurdu ama durum böyle değil J Mutluluk bence gün içinde yaşadığımız anlarda gizleniyor.
Öncelikle sağlıklıysak zaten 1-0 öndeyiz. Gelelim gün içinde yaşadığımız anlara… Mesela İstanbul’un her daim kalabalık olan trafiği o gün açıksa ve sevdiğim şarkılar radyoda çalıyorsa zevkle araba kullanıyorum. Desteklediğim takım o hafta maçı kazanmışsa keyif alıyorum. Kek yaptığım zaman evi saran tarçın-vanilya kokusuna bayılıyorum.  Bütçemden o ay bir yardım kuruluşu için bir şeyler ayırabildiysem birileri için faydalı olduğumu düşünüyorum ve bu beni mutlu ediyor. Bir de seyahatler ve sosyal aktiviteler var tabi ki…Yeni bir yeri keşfetmek (yaşadığım şehirde ya da dışında), yeni bir lezzetle tanışmak, güzel bir film seyretmek, sürükleyici bir kitabı bitirmek bana mutluluk veriyor. Yani bana göre mutluluk gün içinde yaşadığımız bir çok anda gizli.

Mutlu kalın J

13 yorum:

  1. Kesinlikle yazının tamamına katılıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. En buyuk hatamiz buyuk mutluluklar beklerken kucuk mutluluklari, daha dogrusu icimizdeki gercek mutlulugu gormemezlikten gelmemiz sanirim.

    YanıtlaSil
  3. Mutluluk anlarda gizli... Dediğin gibi bir günü oluşturan her saniye, mutluluğu saklayan bir ümit. İçinde sevgi ve merhamet kokan her şey mutluluk. Çünkü asıl şey maddi olarak değil, manevi olarak ruhu doyurmak. Paylaştığın anlar, paylaştığın bir yemek, paylaştığın ufak bir gülümseme bile mutluluk aslında. Daim olsun hep hayatında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Yaseminellam. Senin de mutluluk hep yanında olsun...

      Sil
  4. Ne kadar da güzel söyledin canım arkadaşım , insan oğlu hep daha fazlasını istiyor , ufak bir şeyden bile mutlu olabiliriz . Ben buna inananlardanım ...
    sımsıkı sarıldım sana

    YanıtlaSil
  5. Büyük şeylere sahip olabileceğimizin garantisini kim verebilir ki? Halbuki küçük mutluluklar öyle mi? Her an, her yerde karşımıza çıkabilirler:)

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle katılıyorum. O zaman benim mutluluktan çıldırıyor olmam lazım :)) Evliyim 2 çocuğum var işim gücüm yerinde:)) ama hala mutsuz olmak için sebeplerim oluyor. Yani gün içinde yaşadığımız mutluluklar olmasa hayat çekilmez hale gelirdi diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))Evet gün içinde yaşadığımız mutluluklar hakikaten önemli..

      Sil
  7. Bak ben boyle guzel paylasimlari okuyunca da mutlu oluyorum Esra'cim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşımım sizi mutlu ettiyse ne güzel.Sevgiler...

      Sil