21 Mayıs 2019 Salı

Napoli (Son)


Napoli’deki son günümüzü yeme içme ve alışveriş için ayırdık. Napoli’nin alışveriş için kullanılan ünlü caddesi Toledo’yu boylu boyunca gezdik. Cadde boyunca bildiğimiz markalar yan yana sıralanıyordu. Açıkçası Türkiye’de ulaşabildiğimiz markalardan yurtdışında alışveriş yapmayı çok sevmiyorum. Boşu boşuna yük taşıma gibi geliyor. Dolayısıyla hiç bir mağazanın içine girmedik.
Alışveriş caddesinin bir noktası Gesu Nuova meydanına çıkıyor.
Meydanı görmemizin akabinde şehrin ünlü pizzacısına doğru yürümeye başladık. Da Michele isimli pizzacı şehrin hatta İtalya’nın en ünlü pizzacılarından biri. Aynı zamanda margarita pizzanın da mucidi. Pizzacının önüne geldiğimiz zaman inanılmaz bir kalabalık olduğunu gördük. İnsanlar tek sıra halinde değil bir öbek şeklinde pizzacının önünde bekliyordu. Biz de o öbeğe karıştık ve yavaş yavaş öne doğru ilerledik. Ancak o anda farkettik ki kimse kafasına göre içeri giremiyor. Kapı önündeki görevli bir numara okuyor ve o numaranın sahibi içeri giriyor. Yani banka usulü, önceden numara almamız gerekiyormuş 😊
Biz de numara alarak sıramızı beklemeye başladık. Elimizde ki numara 67 idi. Yani önümüzde tam 66 kişi vardı. Yaklaşık 1.5 saat bekledikten sonra sıra numarasının hala otuzlarda olduğunu farkederek daha fazla bekleyemeyeceğimizden emin olduk ve “acaba oturmasak ve alıp çıksak daha çabuk alabilir miyiz” diye görevliye sorduk. Görevli yarım saat içinde alabilirsiniz deyince hemen bu yolu tercih ettik ve böylece yarım saat sonra pizzalarımıza kavuştuk. Peki, beklediğimize değdi mi? Lezzetli bir pizzaydı ama İtalya’da çok daha iyilerini yedim o yüzden beklentiyi çok yüksek tutmamak lazım.
Karnımız doyduktan sonra daracık sokaklar ve bu sokaklarda satılan incik boncuklar arasında kaybolduk.
Napoli’nin simgelerinden biri de kırmızı biber. Evet bildiğimiz kırmızı biber, şans ve bereketin simgesi olarak kabul ediliyor.
Ve maradona… Efsane futbolcu şehirde hala önemli bir yere sahip.
Rengarenk makaranaları da unutmamak lazım.
Artık yavaş yavaş dönüş yoluna geçmeye hazırlanıyorduk. Ancak bir noktamız daha kalmıştı. O da ünlü tatlıcı Scaturchio…
Şehrin meşhur romlu tatlısı Baba tatlısını da tadarak seyahatimizi noktaladık.
Napoli’ye yolu düşeceklere notlar…
*Şehir çok kalabalık ve hep anlatıldığı gibi pis ve gürültülü. Ancak hırsızlık vakasının biraz abartıldığını düşünüyorum. Hem gece hem de gündüz dışarda güven içinde dolaştık. Tabi ki yine de cüzdanı kollamak da fayda var.
*Halkı inanılmaz sıcakkanlı  ve konuşkan. Yardıma ihtiyacınız olduğunda mutlaka yardım edecek birileri bulunuyor.
*Trafikte asla kural tanımıyorlar. Caddeden karşıya geçerken dikkatli olmak da fayda var. Yaya geçidine, trafik ışıklarına çok güvenmeyin.
*Taksi ücretini binmeden sorun. Aynı yere 3 farklı ücretle gittik 😊

9 yorum:

  1. Napoli hakkında verdiğiniz bilgiler çok faydalı ile Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. oleeey valla bu gezin beni de çok mutlu ettiiii. ah hayal gibiydi. pizza belki gidip sabah almalı hihihi. baba tatlısı tımıms :) eh artık sicilyaya da gidersiniiiz :)

    YanıtlaSil
  3. Kıyafet aynı marka olsa da oralarda Türkiye den daha ucuz diyorlar doğru mu?
    Pizzayı iyi beklemişsiniz gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kıyafetler hemen hemen aynı fiyat oluyor. Elektronik aletler biraz daha ucuz ama kıyafette çok farketmiyor.

      Sil
  4. Da Michele, oradan yemesen akılda kalacak bir yer değil mi? Her yerde okuyorum çünkü:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, bence akılda kalacak bir yer değil. Bir de muadili Sorbillo var. Orayı deneyebilirsiniz, belki orası daha iyidir.

      Sil