5 Eylül 2019 Perşembe

Budapeşte’de 4 Gün


Geçtiğimiz bayram tatilinde ailece Budapeşte’ye 4 günlük bir seyahat gerçekleştirdik. Yıllar evvel 1 haftalık Orta Avrupa turu yapmış, Budapeşte’yi görmüştük. Ancak o gezi çok yüzeyseldi. Bu yüzden tatili fırsat bilerek ikinci kez Budapeşte’yi görmeye karar verdik.

Şehirdeki ilk durağımız Gellert Tepesi oldu. Tepeye meşakkatli bir yokuşu tırmanarak çıkmış olsak da gördüğümüz manzara çekmiş olduğumuz zahmeti unutturdu.
Gellert tepesinin ilginç bir hikayesi var. Vakti zamanında Macaristan halkı pagan iken Hristiyanlığı yaymak isteyen Gellert isimli psikoposu bir varil içine koyup tepeden yuvarlayarak ölümüne sebep olmuşlar. Daha sonra ki yıllarda ise Hristiyanlığın kabul edilmesi ile beraber psikoposun öldürüldüğü tepeye Gellert tepesi ismi verilmiş.
Tepede uzun uzun Tuna nehrini seyredip manzaraya doyduktan sonra aşağıya yürüdük. Neyse ki yokuş inmek daha kolaydı 😊
Ardından Budapeşte’nin kalbin attığı caddeyi yani Vaci caddesini adımlamaya başladık. Tabi ki cadde boyunca yan yana sıralanmış butiklere, hediyelik eşya dükkanlarına bakmayı da ihmal etmedik.
Amacımız Vörosmarty meydanına ulaşmaktı. Ancak ulaştığımız esnada meydanın tadilatta olduğunu ve çevrildiğini gördük. Dolayısıyla meydanda fazla oyalanmadan Budapeşte’nin çok eski bir pastanesine Gerberaud Pastanesi’ne yöneldik.
Burada mekana da ismini veren Macaristan’ın yöresel tatlısı gerbeaud cake sipariş verdik. Açıkça söylemek gerekirse kekin çok da bir numarası yoktu. Öte yandan yüzyılı aşkın bir süredir hizmet veren tarihi bir mekanda mola vermek güzeldi.
Son olarak da şehrin yine önemli noktalarından biri olan Deak Ferenc meydanına uğradık.
Böylece ilk günümüzü bitirmiş olduk.

7 yorum:

  1. Daha ilk günden ne kadar güzel bir gezi olduğu belli canım.
    Hava da harikaymış.

    YanıtlaSil
  2. Yine güzel bir gezi olacak, bizde sizinle gezeceğiz, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir gezi olmuş, fotoğraflara bayıldım. :)

    YanıtlaSil
  4. o maşallah çoktandır gezmemiştiiniiz hihi, tarihi mekanda kek pekii, o da peştee bu da peşteee :)

    YanıtlaSil
  5. 2 gün önce geldim Budapeşte'den. Hemen üzerine bu yazı güzel bir sürpriz oldu benim için :) Budapeşte'yi çok beğendim. En kısa zamanda yazarım umarım. Sevgiler Gamze...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyorum yazınızı, muhtemelen aynı yerleri adımlamışızdır :)

      Sil