11 Kasım 2013 Pazartesi

Hafta Sonundan Geriye Kalanlar

Pastırma yazı bu sene İstanbul’da epey sürdü. Geçtiğimiz hafta sonu da bu yazdan nasibini aldı. Cumartesi günü güneşli bir güne uyanmamın ardından kendimi dışarda buldum. Yapılacak bir sürü işim vardı. Sabah saatlerinde Metrocity’deydim. Ardından Cevahir’e oradan da Beşiktaş’ a geçtim. Saat 14.00 olduğunda hala kahvaltı etmemiştim. Bu esnada aklıma Beşiktaş’taki kahvaltıcılar geldi. Buradaki kahvaltıcıları yazın başında keşfetmiş çok da şaşırmıştım. Ihlamurdere caddesinin arka tarafında 2-3 tane sokak yan yana dizilmiş kahvaltı dükkanlarından oluşuyordu. Bu dükkanlar içerisinde yer alan Türev ‘in daha evvel medyada haberlerini görmüştüm. Bunun üzerine burada kahvaltı yapmaya karar verdim.

Türev, küçük bir kahvaltı dükkanı. Yani toplasınız 6-7 masa var. Gittiğimiz zaman tüm masalar doluydu. Bunun üzerine güler yüzlü bir personel geldi ve bizi biraz bekleteceğini söyledi. Ayakta beklerken bize küçük sandviçler hazırlattı, çay ikram etti..vs. Yani karşılama oldukça iyiydi.
Daha sonra boşalan bir masaya geçtik. Burası reçelleri ile meşhur bir mekan. Valla benim kahvaltıda en son aradığım şey reçeldir. Senede bir kez ya yerim ya yemem. Ancak reçelleri bu kadar anlatılınca deneyelim dedik. Dükkanda 20-30 tane reçel çeşidi bulunmakta. Seçtiğimiz kahvaltıya göre 2 tane reçel seçme hakkımız vardı. Ancak biz reçelleri merak edince masamıza bir sürü reçel getirdiler. Masaya konulan kahvaltılıkların hepsi çok lezzetliydi. Fiyat da makuldu. Tıka basa doyarak kahvaltıdan ayrıldık.

 
İstenirse mekandan reçel de satın alınabiliyor. Nerdeyse 15 tane reçel denedim ama damak tadım reçele çok uygun olmadığı için hangisinin güzel olduğuna br türlü karar veremedim. Çilek reçeli klasik diye düşündüm ve bir kavanoz çilek reçeli aldım. 
Pazar günü de güzel vakit geçirdiğim, mutlu bir gündü. Böylece bir hafta sonu daha bitti ve yeni haftaya başladık. Herkese mutlu, huzurlu haftalar...

14 yorum:

  1. Reçel konusunda aynıyız.nedense pek sevmem reçeli.sadece kahvaltıya misafir gelince alırım ve çöpe gidene kadar sürünür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle.Biz tuzlu tarafı sevenleriz sanırım :)

      Sil
  2. orda olmayı o kahvaltı masasında bir bardak çay içmeyi reçellerden tatmayı bir tane de eve almayı istedim valla ne yalan söyliyim :) sizin için de keyifli bir gün olmuş ne güzel,darısı tekrarına artık,sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, sizin de en kısa zamanda aynı keyfi almanız dileği ile...

      Sil
  3. Haftasonunu böyle gecirdikten sonra yeni haftaya baslamaniz da güzel olmustur.
    Sevgiyle ve dostca kalin

    YanıtlaSil
  4. reçel sever biri olarak eğer aklın da kaldıysa şu reçellerin neler olduğunu da yazmanı isterdim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam aklımda kalanları hemen yazıyorum :) Çilek, ahududu, şeftali, kavun, acı biber reçeli, limon, incir, ceviz, üzüm reçeli aklımda kalanlardan bazıları :)

      Sil
  5. Reçel konusunda ben de aynı duygular içindeyim, çilek reçelini çok severim ama hem güzel yaparım, hem de anneannemi hatırlatır ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim çok lezzetli olduğuna.Ellerinize sağlık :)

      Sil
  6. Açık havada yada ev dışında kahvaltı en sevdiğim şeydir :) ne iyi etmişsin, afiyet olsun, ayrıca reçel benim kahvaltıda vazgeçemeyeceğim tek yiyecektir :)
    her hafta sonunun böyle güzel geçmesini diliyorum :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya işte herkesin damak tadı farklı oluyor :) Güzel dileklerin için teşekkür ederim, aynı dilekleri ben de sizin için diliyorum.

      Sil
  7. Merhaba Gamze hanım, bende iade-i ziyaret etmek istedim, acaba nasıl bir tarz sahibi diye düşündüm, günlük tutucu blogları bulabilmek neredeyse imkansız gibi çünkü bir hızla başlayıp sonra devamını getiremeyen bir dolu blog dostlarım oldu, dilerim sizin günlüğünüz uzun yıllar devam eder, rahat anlatımınızı sevdim :)
    bundan böyle sizi ziyaret edeceğim, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim...Umarım uzun yıllar devam ettirebilirim :)

      Sil