29 Kasım 2013 Cuma

Woody Allen Filmleri

Bir kaç sene evvel, izlecek bir film ararken Annie Hall filmi karşıma çıktı. Sinema eleştirmenleri tarafından olumlu görüşler almış bu filmin yönetmeni, senaristi ve başrol oyuncusu Woody Allen’dı. Böylece Woody Allen ile ilk tanışmam gerçekleşti. Film abartıldığı kadar güzel olmasa da izlemeye değerdi. Daha sonra yine yönetmenliğini Woody Allen’ın yaptığı Barcelona Barcelona’yı seyrettim. Eh bu film de fena değildi. Ancak anladığım şu oldu: Woody Allen filmleri çok da benim tarzım değildi.

Yazın ara verdiğim film seyretme serüvenim havaların soğuması ile yeniden başladı. İzlenecek doğru düzgün bir şey bulamayınca da yine Woody Allen filmlerine kaldım J Peş peşe iki filmini seyrettim; Paris’te Gece Yarısı ve Roma’ya Sevgilerle.

Paris’te Gece Yarısı muhteşem Paris görüntüleri ile süslenmiş bir film. Konusu da ilgi çekici sayılır. Filmi seyrederken keyif aldım ama mükemmel bir film mutlaka izlenmeli diyeceğim filmlerden değil.

Roma’ya Sevgilerle ise aynen diğer film gibi adını aldığı şehrin yani Roma’nın harika görüntülerini içeriyor. Filmin bir çok yerinde daha önce yapmış olduğum Roma  seyahatimi anımsadım. Oyunculuklar da oldukça başarılı zaten filmdeki bir çok oyuncu kendini kanıtlamış ünlü isimlerden seçilmiş. Filmin konusu ise vasat, seyrederken zaman zaman sıkıldığımı söyleyebilirim.
Sonuç olarak eğer bol vaktiniz varsa ve güzel şehir görüntüleri seyretmek istiyorsanız bu iki filmi seyredebilirsinizJ

3 yorum:

  1. Woody Allen'ın zekası çok farklı, kesinlikle bizim dünyamıza ait değil :)) Özellikle kitaplarını okurken çok yorulmuştum :)

    YanıtlaSil
  2. Bence Woody Allen sizde tiryakilik yapmış. Hem çok güzel değildi deyip gene seyretmek bunu gösteriyor. :)) Kışın çok vaktimiz olacak 2 filmi de not ettim. Güzel haftalar olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))Yok aslında denk geldi de seyrettim.Size de güzel haftalar dilerim :)

      Sil