27 Kasım 2014 Perşembe

Benim Dünyam

Benim Dünyam, geçtiğimiz yıl vizyonda olan bir filmdi. İzlemeyi çok istemiş ama fırsat bulamamıştım. Vizyonda olduğu dönemde oldukça fazla eleştirilmişti. Kopya olduğu, orjinalinin daha iyi olduğu gibi kötü yorumlar almıştı.

Geçenlerde filmi izleme şansı yakaladım. Baş rollerini Beren Saat ve Uğur Yücel’in paylaştığı film Black filminden uyarlanarak beyaz perdeye aktarılmış. Filmin başında da bu açık bir şekilde belirtiliyor. Yani çalıntı falan değil. Valla ben orjinalini seyretmedim ama bu filmi beğendiğimi söyleyebilirim. Beren saat oyunculukta tabiri caizse döktürmüş. Konusu gerçek bir hayat hikayesine dayanıyor. Gözleri görmeyen ve kulakları duymayan bir kızın yaşama tutunma mücadelesi anlatılıyor.
Filmi seyrederken zamanın nasıl geçtiğini farketmedim bile. Eğer henüz seyretmediyseniz kesinlikle tavsiye ederim.
İyi seyirler...

8 yorum:

  1. çok etkileyici bir filmdi bence de cnm.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok iyi kurgulanmış bir filmdi. 5 Aralık 2013 tarihli, "Bir başka dünya" başlıklı blog yazımda ben de izlenimlerimi anlatmıştım. Oyuncular rollerini çok güzel değerlendiriyorlardı. Eğitici, etkileyici, iz bırakan bir filmdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuza hemen film hakkındaki yazınızı okumaya geliyorum :)

      Sil
  3. Hüngür şakır ağlayacaktık resmen. İçimize dokundu çok. Ve şükretmek için ne kadar çok sebebimiz olduğunu bir kez daha hatırladık. O insanlara nasıl dokunabileceğimizi sorguladık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ağladım bile Beyza :( Özellikle sonu çok duygusaldı :(

      Sil
  4. Bu filmi çok merak ediyorum :) Gitmeyi çok istediğim filmlerden biri :) Paylaşım için teşekkürler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşracım bu film vizyonda değil, geçen sene vizyondaydı :(

      Sil