17 Kasım 2014 Pazartesi

Puslu Hava, Tahtakale ve Pandeli

Hafta sonu yine Eminönü civarındaydım. Şunu anladım ki ben orada şarj oluyorum. Eminönü’nde kalabalık içinde dolaşırken, tezgahlardaki incik boncukları incelerken, ufak tefek alışveriş yaparken kaybettiğim enerjimi kazanıyorum.

Cumartesi günü uyandığımda hava puslu ve hafif yağmurluydu. Haliç’te metro’dan indiğim zaman bulutlar iyice alçalmış ve hava kararmıştı. Ancak bu bile İstanbul’un güzelliğine gölge düşürememişti. Haliç’te bir manzara fotoğrafı çektikten sonra Tahtakale’ye doğru ilerledim.
Tahtakale’ye girerken ilk gözüme çarpan eşyalar aşağıdaki sobalar oldu. Bir kaç dakikalığına çocukluğuma gittim. Küçüklüğümde sobalı bir evde yaşardık. Sobanın yanında minderimiz vardı. Orada oturur boyama yapardım. Ayrıca soba üzerinde kestane yapar, ekmek kızartırdık. Ne güzel kokardı evin içi.
Sobacıları geçtikten sonra Tahtakale’nin olmazsa olmazı tahtadan malzemeler satan tezgahları fotoğrafladım. Tahta kaşıkların ve havanların baş köşede olduğu tezgahlarda bal kaşıkları favorim J
Boy boy, çeşit çeşit sepetler alıcılarını bekliyor.
Bu ağaç kalemler çok hoşuma gitti.
Tahtakale'de çok sayıda mutfak malzemesi satan dükkan bulmak mümkün. Aşağıda görünen rengarenk muffin kağıtları pek güzeldi.
Tezgahları tek tek dolaştıktan sonra Mısır Çarşısı’na ulaştım. Çarşının 2.katında gizlenmiş, çok eski bir restoran bulunuyor;Pandeli. 100 yılı aşkın süredir hizmet veren bu restoran sunduğu klasik türk yemekleri ile bir zamanlar kralları, kraliçeleri ağırlarmış. Şimdi daha çok turist yoğunluğunun gözlemlendiği restoranda yine türk yemekleri servis ediliyor. Ben de burada kısa bir mola verip yemek yedim.
Çini döşeli merdivenlerle ulaşılan mekanın içi de çini ile dekore edilmiş durumda.

Ben köfte tercih ettim.
Bademli kurabiyeleri harikaydı J Bir daha buraya sadece kahve içip, bademli kurabiye yemek için uğrayabilirim.
Dönüş youlda ise bir kez daha Haliç’i fotoğrafladım J
Herkese iyi haftalar...

14 yorum:

  1. Aaa ben bu restorantı hiç bilmiyordum. Hatta çarşının ikinci katı olduğundan bile haberim yoktu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))Restoran epey eski.Ancak hiç bir yerde reklamı, afişi ..vs olmadığı için dikkat çekmiyor.

      Sil
  2. Senelerdir çok sık gittiğim yerler ama Mısır Çarşısındaki o restoranı bilmiyorum. Evet ne deseniz haklısınız gerçekten. Ve de çok merak ettim. İlk fırsatta gidilecektir. Bu bilgilendirici ve güzel paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. canım ne güzel bir gezi olmuş maşallah :))

    YanıtlaSil
  4. Afiyet bal şeker olsun Gamzeeeee'cim. Bende çok severim Eminönü'nü. Hatta bir ara sokak sokak gezip fotoğraflamak istiyordum ama hamile kalınca kaldı. Inşallah yazın yaparım. Bu arada ne zamandır karşıya geçmemişim yazını okuyunca fark ettim. Haftaya bende bi vapur keyfi yapayım kızımla.
    iyi akşamlar .♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh ne güzel olur.Umay'ın martılara tepkisini merak ediyorum :)
      Öptüm ikinizi de...

      Sil
  5. Pandeli'ye Atatürk gidermiş zamanında.. ben de gitmek istedim birkaç defa istanbula gittiğimde ama kısmet olmadı, bir dahakine inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyleymiş.Ben de bir yerlerde okumuştum.İnşallah bir daha ki gelişinize kısmet olur.Sevgiler...

      Sil
  6. ben de gitmedim pandeli ye biri benim de elimden tutup götürsün yaaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan Hanım siz sürekli o taraftasınız Hamdi sonrası bademli kurabiye hiç fena olmaz :) Ama ben elinizden tutup götürmeye de adayım:)

      Sil
  7. aaaa ben de gitmedim Pandelliye hiç. Halbuki adını çok duyarım. Çok ayıp etmişim İstanbul'a :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda diyorum o zaman Lale Abla :) Zaten sen ne zamandır geçmedin Tahtakale tarafına, takipteyim yazılarını :))

      Sil
  8. gittim pandeli'ye, gamze; ya çok pahalıymış be pandeli, bu kadar beklemiyordum. görmek için gitmiştim; gördüm, karşılama güzel; çay da ikram ettiler, mönüyü inceledim, çayı yudumladım. yemek yemedim baharat testi yaptım ucuzcular baharat'ta; ahhh 10 üzerinden 8 aldım:)))
    biraz daha zengin olursam pandeli ve bir kaç yerde daha sıkça yemek yerim:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet turistik bir restoran olduğu için maalesef fiyatları pahalı.Ben senede bir kez kendimi ödüllendirmek ve ortamın keyfini çıkarmak için gidiyorum :) Çayın yanında bademli kurabiyesini de tatsaydın keşke.Baharat yorumlarını blogda bekliyorum :)

      Sil