10 Kasım 2014 Pazartesi

Son Okunanlar

Merhabalar;
Bugün son okuduğum kitapları paylaşmak istiyorum.

İtalyan Düğünü : Tam bir yaz romanı. Hani uzanmışım kumsala, güneş damlar içime modu vardır ya işte o zaman okunacak bir kitap. D&R, yaz başlarında kitaplar 5 TL kampanyası yapmıştı. Ben de kampanyayı fırsat bilerek bu kitabı sipariş vermiştim. Eylül ayında yaptığım tatilde de okumak nasip oldu. Roman, İtalya’dan İngiltere’ye göçmüş iki İtalyan ailesinin yaşamını konu alıyor. Eğlenceli bir şeyler okumak isteyen varsa kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca kitapta İtalyan mutfağına ait nefis tarifler veriliyor. Canınız sık sık makarna, pizza çekebilir benden söylemesi J
Aurora’nın İncileri : Nermin Bezmen’in bu kitabı Sır romanının devamı. Sır romanından http://yasamizi.blogspot.com.tr/2014/07/sisssst-sr.html yazımda bahsetmiştim. Aurora’nın İncileri’ne de büyük bir hevesle başladım. Nermin Bezmen yine akıcı bir dilde, merak uyandıracak şekilde yazmış. Ancak itiraf etmeliyim ki ilk romanda duyduğum heyecanı bu romanda maalesef hissedemedim. Yine de  kitap, bir kaç günde biterek kitaplığımda okunanlar arasında yerini aldı.
Ustam ve Ben : Yazarı Elif Şafak olan kitap ilk çıktığında çok fazla ilgimi çekti. Roman, hem tarih içeriyordu hem de hayran olduğum Koca Mimar Sinan ile ilgiliydi. Ancak kitaba başlamadan evvel internette bir sürü olumsuz eleştiri okudum. Bu olumsuz eleştiriler hevesimi biraz kaçırsa da mümkün olduğu kadar objektif biçimde okumaya başladım ve çoook beğendim. Neden bu kadar eleştirildiğini de açıkçası anlamadım. Bir kere Elif Şafak tarihçi ya da mimar değil. Buna rağmen çok fazla araştırma yaparak ortaya güzel bir roman çıkarmış. Kitap akıcı bir şekilde ilerliyor, kurgu karakterler güzel, bir çok tarihi bilgi veriyor, daha ne olsun. Kalemine sağlık Elif Şafak diyorum.
Herkese iyi haftalar...

13 yorum:

  1. italyan düğünü nü yazdım kafama madem tarif var:)

    YanıtlaSil
  2. ben pek okuyamıyorum açıkçası. ustam ve ben; kapağı da ilgi çekici.

    YanıtlaSil
  3. Ben de Ustam ve Ben'i yazdım aklıma;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsin, şimdiden keyifli okumalar...

      Sil
  4. Listeme aldım. Elimdeki kitap bitince okumak isterim.
    Emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Listeme ekledim kitapları, teşekkürler çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. " İtalyan düğünü " nü tarifler için alacağım fuar listeme ekledim. Diğer iki yazarı da sevmiyorum aslında özel yaşam felsefelerinden dolayı. Ne güzel kitap paylaşımı yapılması bloglarda. Süper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İtalyan Düğünü'nde çok güzel makarna tarifleri var.Yaparsanız paylaşımlarınızı bekliyor olacağım :)

      Sil
  7. İtalyan Düğünü benim de ilgimi çekti Gamze'cim, diğerlerini okudum sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İtalyan Düğünü öyle aman aman bir kitap olmasa da vakit geçirmek için ideal :)

      Sil