29 Ocak 2015 Perşembe

Oh La La Beatrice

Farklı mekanlarda değişik lezzetler denemeyi seviyorum. Bir yere gitmeden evvel de internetten araştırmasını yapıyorum. Bu konuda 2 rehberim var; Mekanist ve Ekşisözlük...Beyoğlu’nda gezerken son zamanlarda hakkında her iki sitede de olumlu yorumlar okuduğum bir cafeye gitmeye karar verdim. Galatasaray’ı geçtikten sonra dar bir sokakta yer alan bu kafenin adı Jadore. 
Çok kolay bir şekilde bulduğum Jadore’un önüne gelince 5-6 kişilik bir sıra olduğunu farkettim. Biraz oflayıp pufladıktan sonra ise sıranın hızlı ilerdiğini görerek rahatladım. Bu esnada yapılacak en güzel şey vitrinde sergilenen pastaları seyretmekti J
10-15 dakika bekledikten sonra içeri girebildim. Jadore, fransız kafeler tarzında döşenmiş çok şirin bir yer. Masalar pötikare masa örtüleri ile örtülmüş, duvarlarda Fransa’yı anımsatan resimler yer alıyor.
Menüyü elime aldığımda buranın spesiyali olan Oh La La Beatrice’i seçtim. İnce kek dilimleri üzerine dökülen yoğun çikolata ve meyvelerle hazırlanan bu tatlıyı ben çok sevdim. Ama iki porsiyon yiyebilir miyim?Hayır, çünkü oldukça yoğun bir tatlı.
Cafe de ayrıca çikolata satışı da yapılmakta.
Tatlı mı yedikten sonra ise İstiklal’de yürüyüşe devam ettim. Az önce alınan kalorinin verilmesi gerek değil mi?
Zorunlu Not :  Bazı arkadaşlarım yazdığım yeme/içme ile ilgili yazılar sonucunda bana buralara davetli gidip gitmediğimi, ücret alıp almadığımı soruyorlar. Ben buralara davetli gitmiyorum. Önceden araştırdığım mekanlarda ya da dolaşırken tesadüf denk geldiğim mekanlarda yemek yiyorum. Bunları da blogumu takip eden arkadaşlara fikir vermek amacı ile yazıyorum. (Ha davet edilirsem gitmez miyim eğer damak tadıma hitap ediyorsa giderim tabi)

10 yorum:

  1. Ben de çok severim burayı, oh la la beatrice'i harika cidden :)
    Ayrıca ek not düşeyim, eğer çok sıra varsa ve beklemek istemiyorsanız buranın sahiplerinin yan tarafında bir yerleri daha var La Fontana diye, esasen pizzacı ama Jadore'un menüsü orada da var yani orada da yiyebilirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi?Aaa bunu öğrendiğim süper oldu.Hem gidip pizzalarını da denemiş olurum:)

      Sil
  2. Ben de geçenlerde gittim ilk defa ve sıra vardı. Bekledik, girdik, yedik, kilomuzu ve hazzımızı aldık çıktık. Muhteşemdim. Aynı sıradamıydık acaba. :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem ki :))Dünya küçük her şey olabilir :)

      Sil
  3. J'adore'a bayılırım.
    Hatta kelime anlamıyla "tapıyorum"
    ve parfümüm de j'adore..
    Şahane seçim!
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk defa gittim Yasemin ama ben de sevdim :) Bu arada parfüm olarak da J'adore güzel hakkaten.Öpüyorum çok...

      Sil
  4. hiç gitmedim ama tatlıları çok güzele benziyor :) afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler..Ben de yalnızca bir tanesini (en popüler olanı) denedim, güzeldi :)

      Sil
  5. Ne kadar güzel. yolum oralara düşerse aklımda olsun Gamze'cim :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam Özlem Hanım, yolunuz buralara düşerse bana da haberi verin ama :)

      Sil