22 Haziran 2015 Pazartesi

Ben Küçükken Mimi

Sevgili Ness'in Kelebekleri beni mimlemiş. Mimin konusu da küçükken nasıldık, ne yapardık, alışkanlıklarımız nelerdi..vs . Kısacası küçükken biz J

Ben küçükken yaramaz olmayan ama çok meraklı,  çok konuşan bir çocuktum. Annemin arkadaşları gelince ortalarına oturur pür dikkat konuşulanları dinler (bi çocuğun üstüne vazife olmayan konular) gerekli gereksiz bir sürü soru sorardım. Bu durumdan başta annem olmak üzere herkes rahatsızdı tabi. Hadi git sen oyuncaklarınla oyna sözünü çok işitmişimdir J
Ben küçükken pek iştahsız bir çocuktum. Evimizin en önemli konusu benim yemek yememdi. Hem annem hem de babam beni yedirmek için 40 takla atardı. Öyle her şeyi yemez, yediğimi de az yerdim. (Kim derdi o çocuk şimdi böyle iştahlı biri haline gelecek?)

Öte yandan abur cubura her çocuk gibi bayılırdım. Tombi favori cipsim,  topitop favori şekerimdi.
Ben küçükken evcilik oynamayı (evi birbirine katarak), saklambaç ve yakar top oynamayı çok severdim. 80’li yıllarda sokakta büyüyen son çocuklar arasındayım sanırım.

En sevdiğim çizgi film Şirinler idi. Bi de ilkokula filan giderken baya baya pembe dizi seyrederdim. Rahmetli babaannemle çekirdek çıtlatarak izlediğimiz Zenginler de Ağlar’ı hiç unutmam mesela.
Süse püse bayılırdım. Saçlarıma abuk sabuk bir sürü şey takardım. Uyumsuz kolyeler, bilezikler de çabası.

Ben küçükken...ben küçükken...O kadar çok anlatılacaklar var ki. Bunun sonu gelmez sanırım. Beni mimleyen Nesrin’e bir kez daha teşekkür ediyor ben de BademleBuduk ve Gülşah'la Hayata Dair bloglarını mimliyorum.

13 yorum:

  1. Ben de fıstıklı tombinin hastasıydım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de favorim fıstıklı olanıydı.Fıstıklı eğer bakkalda kalmadıysa o zaman peynirliye yüz verirdim.

      Sil
  2. Çocukluğuma götürdün beni yaşın kaç bilmiyorum ama seksenlerin ortasında bende çocuktum ve tombiyi çok severdim :)

    YanıtlaSil
  3. Bende çocukluğuma döndüm bu yazıyı okurken :) bende doksanlı yılların başından sonuna kadar çocukluğumu doya doya yaşayanlardanım... Şimdi ki çocuklar dışarda bisiklet bile süremezken(arabalardan fırsat bulamadıkları için) ben doya doya bisikletini süren, pateniyle kayan, ip atlayan, ağaçlara tırmanan vs... Son çocuklardan olduğum için çok mutluyum. Bende senin anlattığın gibi çok yaramaz olmayan meraklımı meraklı biz çocuktum😀 patlayan şekerlerimiz, sulugöz sakızımız, leblebi tozumuz vardı bizim... Bide unutmadan aterimizde mario oynardık biz👯👯👯💃💃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah bana leblebi tozunu hatırlattın valla. Ne çok severdim, boğulma tehlikesi geçirsem de vazgeçemezdim :) Bi de mario deyince tetrisi hatırladım.Gözüm bozulacaktı (zaten bozuk ya) o tetristen :)

      Sil
  4. Bende eskiden şiirnleri çok severdim yahu :D Bizim evdede benim çok yemem konuşuluyodu. İyi yemek yerdim ya küçükken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şirinler ne güzeldi.Ben şimdi onların koleksiyonunu yapıyorum :)

      Sil
  5. Ben en çok meybuz ve leblebi tozunu severdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meybuzu hiç hatırlamıyorum :( Külahta dondurma yerdik.Bi de panda yeni yeni reklamını yapıyordu :)

      Sil
  6. cok guzel bir paylasım olmus cocuk gibi hissettim kendimi suan :D -eminmetin.com.tr

    YanıtlaSil
  7. okumak çok zevkli idi. çok sevdim

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir mim olmuş keyifle okuttu :)

    YanıtlaSil