25 Haziran 2015 Perşembe

Güneş Tam Tepemdeyken Okuduklarım

2 hafta evvel Marmaris’te tatil yaptığımdan bahsetmiştim. Bu tatilde 3 tane kitap bitirdim. İlk okuduğum kitap İtalyanca Aşk Başkadır oldu. Bu kitabı bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aldım. Maeve Binchy’nin yazmış olduğu kitap vakti zamanında çok satanlar listesinde yer almış. Kitap,  yolları bir İtalyanca kursunda kesişen farklı yaşlarda ve cinsiyetlerdeki kişilerin yaşamlarını anlatıyor. Valla işin doğrusunu söylemek gerekirse ben bu kitabı pek sevemedim. Zaten böyle içinde 10 tane konu olan ne kitapları ne de filmleri severim. O yüzden sıkılarak bitirdim. Kitabı ancak çoook ama çok geniş vakti olanlara öneririm.
 
Bir diğer kitaba ise heyecanla başladım. Kürşat Başar’ın yazmış olduğu Yaz romanı. Kürşat Başar’ın daha evvel 2-3 tane kitabını okumuştum. Bunlardan bir tanesi de Başucumda Müzik’ti. Bayılmıştım Başucumda Müzik’e... Dolayısıyla yazarın bu romanına da yüksek beklentilerle başladım. Ancak maalesef aradığımı bulamadım. Romanın konusu adından da anlaşılacağı gibi bir yaz mevsiminde geçiyor. Ancak hikaye o kadar yavaş ilerliyor ki sıkılmamak elde değil. Umarım bundan sonra Kürşat Başar’dan daha güzel romanlar gelir. 
Üçüncü ve son okuduğum kitap ise Böğürtlen Kışı oldu. Böğürtlen Kışı bir Sarah Jio romanı. Sarah Jio’nun daha evvel okuduğum Mart Menekşeleri ve son Kamelya kitaplarından da burada bahsetmiştim. Her ikisini de beğenmiştim. Bu roman da beni hayal kırıklığına uğratmadı. Çok güzel ve sürükleyici bir hikayesi vardı. Severek okudum. Bu arada Böğürtlen Kışı, yüzyılda bir Mayıs ayında görülen kar yağışı ve fırtınalı bir hava olayıymış :)
Keyifli okumalar...

17 yorum:

  1. Böğürtlen kışını okumuştum beğenmiştim. Oldukça akıcıydı bir solukta okuyup bitirdiklerimden oldu böğürtlen kışı. Ohh ne iyi tatil, güneş, deniz ve kitap daha ne olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarah Jio kitapları bir solukta okunup bitiyor :)

      Sil
  2. Sadece Böğürtlen kışını okudum...
    Çok sevmiştim bende...
    Hoş bir anlatımı var...
    Tam yazlık çıtır bir kitap...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada mimledim seni :)

      Sil
    2. Şimdi gördüm.Teşekkür ederim, en kısa zamanda yapıcam :9

      Sil
  3. ne güzel kitap okumaya bol zaman ayırıyorsunuz ben galiba bu konuda sınıfta kaldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de mutfağınızdan nefis lezzetler ortaya çıkıyor.Bu hayat koşullarında maalesef her şeye yetişmemiz zor :(

      Sil
  4. canım bloguna bayıldım tam aradığım ve hedeflediğim gibi bir blog. Şahsen ben bu ara çok fazla olan makyaj bakım bloglarındansa böylelerini seviyorum.Severek takip edeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim..Güzel sözleriniz beni mutlu etti :)

      Sil
  5. İtalyanca Aşk Başkadır ne kadar meşhurdu yaa hatırlıyorum !! Benim meşhur olan kitapları okuyamama gibi bir huyum var heee gerçi tarz olarak bana çok uzak o yüzden de okumadım tabi :) 2 haftada 3 kitap başarılı bence :) bizim minik İdil'den arta kalan zamanlarda bende 1 kitap bitirdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 haftada okudum canım 3 kitabı, tatilim 1 haftaydı :) Senin minicik bebekle kitap okuman bile mucize.Tebrik ediyorum, İdil'in çocuklukta gelişen bir kitap okuma alışkanlığı olacak annesi sayesinde :)

      Sil
  6. gamzecim,acaba yaş durumları falan olabilir mi?
    ben italyanca aşk başkadır'ı çok zaman oldu okuyalı ama sanki sevdiydim:))
    sevgiler ve teşekkürler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet olabilir :) Belki üniversite yıllarımda filan okusaydım ben de severdim.Ama yaşla beraber insanın sanırım okuma zevki de değişiyor...

      Sil
  7. Kürşat Başar kitaplarını çok merak ediyorum ama bir türlü okumaya fırsat bulamadım başucumda müziği alınacaklar listesine hemen yazıyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok güzle bir kitap, listeye aldığınız iyi olmuş :) Keyifli okumalar dilerim...

      Sil
  8. Böğürtlen Kışı harika bir kitap. Ben Sarah Jio hastası olarak bütün kitaplarını alıp okudum :) Sana da tavsiye ederim. Blogunu takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgiler..
    sihirlikelebekk.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Sarah Jio romanlarını çok severek okuyorum. Şimdi sırada Elveda Haziran var:)
      Blogunuzu hemen ziyarete geliyorum.

      Sil