16 Haziran 2015 Salı

Tatil Dediğin

Kişiden kişiye göre değişir.

Kimisi için tatil;  5 yıldızlı bir tatil köyünde konforlu bir hafta geçirmektir. Sabah, akşam ne yiyecem, hangi plaja gidecem, akşam nasıl eğlenecem derdi yoktur. Otel zaten envai çeşit yiyecek- içecekle, çeşitli havuz ve plajlarla, gece / gündüz animasyonlarla 7/24 hizmettedir. Geriye sadece tatile giden kişinin ayaklarını uzatması, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarması kalır.
Kimisi için tatil; tatil köyleri yerine ufak pansiyonlarda konaklayıp canının istediği cafede/restoranda yemek yemektir. Bazen limanda bir balık lokantasında gün batımına karşı kadehler tokuşturulurken bazen seyyar midyeciden alınan nefis midye dolmalar mideye indirilir.
Kimisi için tatil; öyle otele, pansiyona filan ihtiyaç duymamaktadır. Bir sırt çantası ve bir çadır pekala iş görür. Gece ateş başında bol kahkahalı muhabbetler edilir ve yıldızlar seyredilerek uykuya dalınır.
Kimisi için tatil, gezmek, yeni yerler keşfetmektir. Yeni kültürler tanımak, değişik tatlarla buluşmaktır. Her ziyaret edilen noktada ayakların yorulması ama ruhun dinlenmesi demektir.
Kimisi için tatil evde boş boş oturup hem bedenen hem de ruhen dinlenmektir.

Ben yukardaki maddelerin hepsine varım J Geçen hafta Marmaris’te geçirdiğim tatilin sarhoşluğundan henüz çıkmadan bu yazıyı kaleme almak istedim :)
Sağlıcakla kalın...

21 yorum:

  1. Bir sırt çantası ve bir çadır ile tatil yapanlardanım :D diğerleri bana göre aşırı derecede lüks. Cimri miyim peki ? Hayır değilim sadece pek bir doğa aşığıyım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzeldir doğa ile içe içe yapılan tatil. Hele arkadaş ortamı da güzelse tadına doyum olmaz :)

      Sil
  2. ben yoruluncaya kadar yürüyüp sonra canım ne istediyse onu yemeyi ve içmeyi ve tabii bunları bilmediğim bir şehirde yapmayı tatil olarak adlandırıyorum; eve dönünce de dinleniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de başka başka şehirlerde ayağımda spor ayakkabılarım durmaksızın yürümeye, yeni yerler görmeye bayılıyorum :) Keyifli anlarınız bol olsun...

      Sil
  3. aynen bende hepsine varım! zaten tatilim de geldi:) ama nerde akşam orda sabah bol gezmeli, keşfetmeli, yemeli içmeli tatil can'dır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo tatiliniz geldiyse hemen yerine getirmek gerekiyor :)) Ailenizle çoook güzel bir tatil diliyorum :)

      Sil
  4. Şu an tatil olsun da nasıl olursa olsun modundayımm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))En kısa zamanda tatile çıkmanız ve bol bol dinlenmeniz dileği ile...

      Sil
  5. Tatil olur da güzel, keyifli olmaz mı?
    Tercihim doğa ile içiçe olan, özellikle de tarihi geçmişi olan, yerler de gezmek turlamak ve denizeeeeeee girmektir.
    İyi geceler canım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh ne güzel hepsi bir arada senin tatil zevkin. Bakalım Umay denizi sevecek mi? :))

      Sil
    2. Bizim de merak ettiğimiz bir şey. ☺

      Sil
  6. çadırda ve ateş başında sabahladığımız çok oldu, yıllar yıllar önce. şimdi yine tatil deyince aklıma o gelir ama eşim asla razı olmuyor. gerçi şu anda sadece dinlenmek ister durumundayız:)) size de yeni ve iyi tatiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Siz de en kısa zamanda dinlenirsiniz umarım:)

      Sil
  7. Ah ne güzel tatil ben eskiden otel diyenlerdendim sonra çocuklarla sıkıntı oldu yazlık evler kiralayarak tatile devam şimdilerde tatil demek evimde oturmak demek yol düşüncesi beni yoruyor. yaşlanıyormuyum neyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne yaşlanması?Bu kadar aktif bi insan yaşlanır mı hiç.. Tabi ki nerede dinleniyor ve mutlu oluyorsanız tatil odur.

      Sil
  8. Saydığınız her seçeneğin avantajı ve dezavantajı vardır illaki... Ben de paylaşımı, doğal ve sade yaşamayı seçenlerdenim. Doğayla bütünleşmek dostlarla keyifli sohbetler yapmak dinlendirir beni..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğa gerçekten enerji toplamamızı sağlıyor.Dostlarla bir arada doğada olmak ise harika :)

      Sil
  9. Ben de hepsine varım :) yanlız şu çadır işi son tercihim olsun .

    YanıtlaSil
  10. Bana hitap eden öyle çok şey varki bu yazıda :) ama benim için tatil bir sırt çantası ve çadırdır (y)

    YanıtlaSil