4 Haziran 2015 Perşembe

Yeni Bir Hobi, İnci Küpeli Kız ve Niyazi Gül

Çocukluğunda boyama yapmayı sevenler parmak kaldırsın? Ne güzeldi rengarenk kalemler ile boya defterlerini doldurmak, hayal gücünü çalıştırmak di mi? Peki o günler çok mu uzak? Hiç de değil JArtık yetişkinler için de boyama kitabı çıkmış. Tabi ki hiç durmadan gidip aldım ve boyamaya başladım. Stres atmak, kafa dağıtmak için bire bir tavsiye ederim.
Bu arada 2 tane de film seyrettim. Bunlardan biri  “İnci Küpeli Kız”. Hollandalı ressam Jan Vermeer’in tablosundan yola çıkılarak yapılmış olan film, 1600’lü yıllarda Hollanda’da geçiyor. Başrolleri Colin Firth ve Scarlett Johansson paylaşıyor. Film konu olarak durağan olmasına rağmen sonunu merak ettirerek ilerliyor. Oyunculuklar ise çok beğendim. Özellikle Scarlett Johansson iyi iş çıkarmış ve tablodaki kıza da şaşırtıcı derece benziyor.
İzlediğim diğer film ise Niyazi Gül Dört Nala oldu. Ata Demirer’in “Eyvah Eyvah” serisini sevdiğim için tereddüt etmeden bu filme de gittim. Film, Eyvah Eyvah’ın tadını vermese de güzeldi.

14 yorum:

  1. Boyama yapmaya ben de bayilirim:) Hatta su yasimda Barbie kiyafeti boyuyorum desem:)) Bu hafta bu aralar meshur olan mandalalardan boyadim bir kac tane. O da cok zevkli oluyor;) Kucuk olanlardan tercih ediyorum ki cabucak bitsin ve yeni renklerle yenisine geceyim:)) Fotograftaki resmi boyamakta ben zorlanirim sanirim cunku detayi cok fazla... Ama renk uyumu guzel gorunuyor;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynen dediğiniz gibi çok detaylı resimler yerine daha az detaylı olanları tercih ediyorum.Ancak bu kitapta en az detaylılardan biri bu :)

      Sil
  2. Büyükler için boyama kitabı ne ilginç. Dediğiniz gibi herhalde strese iyi geliyordur. :) Bu arada sinamaya vakit ayırmanız süper. Kutluyorum sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, film seyretmeyi seviyorum özellikle kış aylarında iyi bri seyirciyim :)

      Sil
  3. Şu boyama kitabını almazsam vallahi çatlayacağım :)

    YanıtlaSil
  4. Ben normal boyama kitaplarını dolduramıyorum. sanırım solak olduğum için. Yetişkinler içini asla dolduramam . :D Niyazi güle bende gittim ama bana hiç güzel gelmedi ya :D ben korsan tvdeyken de sevmiyordum ama bir şans belki gülerim dedim. Ama pek gülemedim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynen dediğiniz gibi Niyazi Gül'de kahkahalar attığımı söyleyemem.Ancak küfürsüz bir film olması ve oyunculuklar güzeldi.

      Sil
  5. Ellerine sağlık ,çok güzel olmuş bu arada mimledim seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa teşekkürler😊 Bir iki tane yazım var.Onları yazmamın ardından hemen mimi yapacam.

      Sil
  6. Yetişkinler için boyama ve mandala kitabı aldım ben de :) Kızım görmeden gizli gizli boyayacağım :D
    İnci küpeli kızı çok beğenmiştim. Niyazi Gül'ü de merak ediyorum... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de kolay gelsin o zaman:) Evet İnci Küpeli Kız gerçekten güzel film...

      Sil
  7. Merhaba, boya kalemlerinizin markası nedir? Rengarenk olunca ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tchibo mağazası bir ara boya kalemi getirmişti oradan almıştım.Ancak siz rengarenk göründüğüne aldırmayın boyalar çok kaliteli çıkmadı.Resmi boyarken Euroflora'dan aldığım ucuz boya kalemlerini kullandım, çok daha iyi çıktı..

      Sil