İlk önce
çilek reçeli denedim. Sonuç gayet başarılı oldu.
Malzemeler1) 1 kilo çilek
2) 800 gr
şeker
3) Yaklaşık
yarım limon suyu
Yapılışı
1)Çilekleri
ayıklayıp yıkadıktan sonra yayvan derin bir tencereye alıyoruz. (Ben çok tatlı
olmayan, küçük ebatlarda çilek seçtim)
2)Üzerine
şekeri döküyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. Gece boyunca bu şekilde
bekliyor.
3)Sabah
şeker iyice suyunu vermiş oluyor. Hemen ocağa alıyoruz. Orta ateşte(kısığa
yakın) kaynatmaya başlıyoruz. Köpürdükçe köpüğünü alıyoruz. Ben bu şekilde
yaklaşık 45 dakika kaynattım.
**Ne kadar kaynatacağımıza ise şöyle karar
veriyoruz : Reçeli ocağa koyunca bir tabağı da buzdolabına koyuyoruz ve
soğutuyoruz. Belli bir süre kaynattıktan sonra kıvamı oldu mu diye reçelden bir
tatlı kaşığı alıp soğutulmuş tabağa döküyoruz. Tabağı dik duruma getirdiğimizde
reçel akmıyorsa olmuş demektir.
4)Limonu
ilave edip ateşi iyice kıstıktan sonra 5 dakika daha kaynatıyoruz ve reçelimiz
hazır oluyor.
5)Soğuduktan sonra kavanozlara yerleştirilebilir.
Aynı bu
şekilde bir de kayısı reçeli yaptım J
çilek reçeli en favorim! hatta reçelsiz kahvaltımı olur diyenlerdenim:)
YanıtlaSilne iyi yapmışsın, harika görünüyor,
ellerine sağlık..
Ellerine sağlık , reçele benim de çok aram yok ama rahmetli anacağım çilek marmelatı yapardı bir güzel olurdu ... Annem öldüğünden beri yemediğimi farkettim ...
YanıtlaSil:(( Allah rahmet eylesin :( Avrupa'da reçel yerine marmelat daha çok tercih ediliyor sanırım Nesrin. Bu arada ben de marmelatı daha çok seviyorum :)
SilSaol canım , evet ya marmelat sanırım biraz daha hafif oluyor anneminki öyleydi :)
SilÇşlek reçeli sevilmez miii en sevdiğim :)
YanıtlaSilellerinize sağlık
:)Teşekkür ederim.
SilBen de aynı şekilde çok sevmem reçeli., çocuklarda sevmiyor ama bugün de paylaştım mandalina reçeli yaptım. Onu tatlı niyetine de yiyebiliyorum. Elinize sağlık çok da şık görünüyorlar.
YanıtlaSilAaaa hemen geliyim bakayım mandalina reçeline, şimdi mevsimi de :)
SilTatlısız yapamam ama ben de reçeli pek sevmiyorum nedense. Bir kere şeftali reçeli denemiştim fena olmamıştı. Ellerine sağlık!
YanıtlaSilSizin de ellerinize sağlık :)
Sil