29 Ocak 2016 Cuma

Mim Zamanı

2016’da ilk defa Nesrin tarafından mimlendim. Mimlenmek deyimini blog dünyasının içinde olanlar bilir. Bilmeyenler için de bi kez daha hatırlatalım. Blog yazan biri, kendi sayfasında bir konu üzerine yazı yazar.  Bu yazı daha çok soru cevap şeklinde olur. Bir nevi anket diyebiliriz. Sonrasında da takip ettiği bloggerlardan bazılarını mimler yani onlardan da aynısını yapmasını ister. İşte ben de bu şekilde Nesrin tarafından mimlendim ve ne kadar mutlu oldum anlatamam. Çünkü Nesrin blogunda benim için çok güzel şeyler yazmış ve beni çok onore etmiş. Buradan ona tekrar teşekkür ediyorum ve hemen mime geçiyorum.

En Sevdiğiniz Blog Hangisi ?
Takip ettiğim bir çok blog var. Burada yalnızca birinin değil bir kaçının ismini paylaşmak istiyorum.

İlk sıraya alma nedenim kesinlikle beni mimlemiş olması değil. Nesrin ile sadece blog vasıtasıyla iletişim kurmuyoruz aynı zamanda mesajlaşıyoruz, posta kartı gönderiyoruz hatta aynı şehirde otursak kesin görüşürdük diye düşünüyorum. Onu çok samimi ve açık sözlü buluyorum. Ayrıca yazılarından gördüğüm kadarıyla sürprizler yapmayı seven, vefalı bir kişiliğe sahip. Esprili yönünden de bahsetmeden geçemeyecem. Mağazaya gelen müşterilerle yaşadıklarını okuduğum zaman yüzümde kocaman bir gülümse meydana geliyor. O iyi ki blog dünyasında var.

Blog yazmaya yeni başladığım zamanlarda keşfetmiştim Nunu’nu blogunu. İstanbul aşığı biri. Benim gibi İstanbul’a aşık başka biri de tabi ki onun yazılarını kaçırmıyor. Bazı özel nedenlerden ötürü eskisi kadar yazamasa da eski yazılarını okuyup güne mutlu devam etmemek içten bile değil.
Eşi, annesi/babası, kayınvalidesi, Saros’u ve tabi ki olmazsa olmaz Çakır’ı ile sürekli takip ettiğim bloglardan biri sevgili Havva’nın blogu. Hem kendi güzel, hem marifetli.

Macere Kitabım Gezi Yazıları (http://www.macerakitabim.com/ )
Sevgili Özlem’in blogu. Benim için ayrı bir yeri var. Çünkü o benim bloguma ilk üye olan kişi. Aynı zamanda yine benim gibi seyahatsever. Yurtdışına çıkmadan evvel bloguna bir göz atın derim. Gitmediği bi yere denk gelme şansınız az.

Bayılıyorum ana oğul diyaloglarına. Yazılarını okuduğum zaman Eskişehir’den buraya pozitif elektrik akıyor.

İyi yürekli, yardımsever ve marifetli biri Tülin Abla. Bir çok sosyal yardım projesinde yer alıyor ve bunu blogunda duyurarak yardımın yayılmasına aracı oluyor.

Bu Blogu Nasıl Keşfettiniz ?
Blogları nasıl keşfettim tam hatırlamıyorum. Muhtemelen internette gezerken birini keşfetmişimdir. Sonra yazının altındaki yorumlardan diğerlerine ulaşmışımdır.

Blogda Dikkatinizi Çeken İlk Şey?
Fotoğraflar kullanılması  ve esprili dil dikkatimi çekiyor.

Blogda En Sevdiğiniz Yayın
Aklımda kalan belli bir yayın yok. Ancak yukarda bahsettiğim gibi Nesrin’in mağazada yaşadığı diyaloglar ve Nunu’nun İstanbul’u hoşuma gidiyor.

Mimi isteyen herkes yapabilir.

18 yorum:

  1. Güzel bir mim. İnsanın güzel dostluklar kurduğu blogger arkadaşları olması hoş:)

    YanıtlaSil
  2. Güzel duyguların için çok teşekkür ediyor ve kocaman öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim .. Nasılda 10 yıl öncesi aklıma geldi. O kadar keyifli heyecan verici öylesine akıcıydı ki Blogger olmak. Fazla değildik. Ama çok fedakardık. Çok zarif çok naif düşünülürdü.. 2008/ 2009 Facebook girdi hayatımıza .. Bloglar oraya taşındı.. Adeta bloggerlar derin bir kıs uykusuna geçti. Birbirini görmek sihiri bozuyordu belliki. Sosyal Paylaşım sayfaları Aldı yürüdü.. Twıtter girdi bu seferde araya.. Bloglar unutulmaya başlandı.. Izleyen var okuyan yok.. Yazan yok ve yorumlar hiç yoktu.. Derken bingoooo.. ve hoop Instagram !!!! Artık bloglara Kilit vurma zamanıydı :(((. Tüm bloggerlar buraya aktı ÇOĞU buraya taşıdı kendini.. Ben yeni katıldım. Ama bloğu taşımadım... Masalımı da .. adımı da taşımadım. Kendimi yaşamak istedim. Blogger ızleyenlerime açık adres vermedim face B. ise hiç Istemedim .. Sadece Eş dost ve ben .. Insanın kendini Yaşaması gibi yok. Takipçi derdim hiç yok. Aksi olsaydı Binlerce kişi seve seve gönüllü olarak Çoktan eklenirdi. Amaç bu değil.. Amaç İstanbul.. Amaç ben ve hislerim.. Amaç kendimi kendime saklamak :))) Gereksiz Lüzumsuz meraklı insanlar beni Çekmez .. Ben sevene değere Önem veririm . Hepimizin bir algısı anlayışı var sanırım.. Sakin hayat en Güzeli.. Biraz eş dost.. Biraz kedi köpek.. Bolca vapur İstanbul ve Mart'ı :))))))) Daha ne isterim

    Sevgiler

    nUnU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yazmışsınız yine.Çok haklısınız sosyal medya blogları çok etkiledi.Ben yine de tüm bu sosyal paylaşımlar içinde bloguma değer veriyorum.Elimden geldiğince güncellemeye ve diğer blogları takip etmeye çalışıyorum.Umarım ben hep yazarım ve tabi siz de yazarsınız ve sizi takip ederim :)

      Sil
  4. Günaydın canım , teşekkür ediyorum bu güzel yorumun için ve mimi cevapladığın için . Ben de aynısını hissediyorum aynı şehirde olsak kesin her hafta birşeyler yapardık . İyi ki tanımışım dediğim insaN :) Mağaza hikayelerimi anlatmaya seve seve devam ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla bekliyorum o zaman yeni hikayelerini Nesrincim, öpüyorum çok...

      Sil
  5. 7 senedir bloggerdayım ve şu mim olayını bir türlü çözemedim.Mimlendiğimizi nasıl anlayacağız peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimleyen kişi yazının sonunda kimleri mimlediğini yazar ya da benim hibi isteyen herkes yapsın der :)

      Sil
  6. Ne tatlısın. Beni de sevdiğin bloglar arasında yazman ne çok kıymetli benim için. Çok ihtiyacım olduğu bir anda büyük bir mutluluk verdi sözlerim. Ne yazık ki bu aralar yaşadığım coğrafyayla ilgili umutlarımı kaybettim. Facebook'umu dondurmakla dondurmamak arasında gidip geliyorum. Öyle çok sıkılıyorum ki insanların yapmacık hallerinden. Blog yazmak çok güzel, çok keyifli. ''Kimse okumasa ne fark eder?'' diyorum kendime. Ben sevdiğim bir şeyi yapıyor ve kendim için yazıyorum. Sahiden yazdıklarımdan keyif alansan okusun beni, gerisi boş. Yazdığın yazıyı okumadan, ''Ay ne güzel bir paylaşım! Bloguma beklerim.'' yazıyorlar. İzleyici yazısı çok olunca ne oluyor acaba? Keşke insanlar sevdikleri şeyleri yapsalar, ne güzel olur...
    Çok öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yazdıklarından çok keyif alıyorum ve zevkle okuyorum.Sen hep yaz Özlemcim.Ben de çok öpüyorum...

      Sil
  7. Bence blog ayrı bir dünya. Blog ortamı benim evim gibi. Uzun yıllar sürsün bu yazma seruvenimiz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah, hep birbirimizi ntakip etme dileği ile...

      Sil
  8. ayy ness havva sen oytun ben de sefiyom sizi ki. diğer arkadaşlarımızı pek tanıyamadım ama onları da tanırım nasıl olsaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglarına bi girip bak, eminim sen de seversin.

      Sil
  9. baktın mıııı en çok hangi yayınevinin kitabını almışsın, okumuşsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla karışık almışım Deep ama Remzi Kitabevi ve Altın Yayınları biraz fazlaydı sanki.

      Sil