15 Ağustos 2016 Pazartesi

Kardeşim Benim ve İyi Bir Yıl

Ben daha çok kış mevsiminde film seyretmeyi severim. Battaniyeyi üzerime çekip bolca abur cuburla tv karşısına geçmek hoşuma gider. Ancak geçtiğimiz  hafta arası yaptığım program iptal olunca, sıcak havadan ötürü de dışarı çıkmak istemeyince evde 2 tane film seyrettim. Bu sefer battaniye yoktu ama dondurma ve buz gibi limonata yanı başımdaydı. İzlediğim filmler; Kardeşim Benim ve İyi Bir Yıl oldu.

Kardeşim benim bir türk filmi. Başrollerde Burak Özçivit, Aslı Enver ve Murat Boz oynuyor. Film, birbirleri ile küs olan iki kardeşin babalarının cenazesi dolayısıyla bir araya gelmesini ve babalarının vasiyetini yerine getirmeye çalışmalarını anlatıyor. Sıcak bir Ege filmi diyebiliriz. Oyunculuklar da çok iyi. Burak Özçivit ve Aslı Enver’in mesleği zaten oyunculuk. Ancak beni burada şaşırtan Murat Boz oldu. Müzisyen olmasına rağmen sergilediği oyunculuğu gayet başarılı buldum.
Diğer izlediğim film ise  İyi Bir Yıl oldu. Russel Crowe ve Marion Cotillard’ın başrollerinde oynadıkları film Fransa’nın provence bölgesinde geçiyor. Amcasının bıraktığı mirası devralmak üzere Londra’dan Fransa’ya gelen başarılı borsacı Max ile burada tanıştığı Fanny’nin hikayesi konu ediliyor. Londra’da hayatı iş ve para üzerine kurulu Max burada yepyeni bir hayat ile tanışıyor. Bakalım filmin sonunda tercihini hangi hayat yönünde kullanacak.
Ben her iki filmi de çok sevdim. Seyretmek isteyen olursa şimdiden iyi seyirler dilerim.

10 yorum:

  1. İkincisini çok eskiden izlemiştim, hoş bir filmi. İlkini yeğenimle, tarzım olmadığı halde onun hatrına gidip izlemiştim ben de sevmiştim evet. Hoş bir eğlencelik..

    YanıtlaSil
  2. İkinci film,ilgimi çekti.Bir bakayım :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bu aralar bebikonun uyuduğu boş (!?) zamanları daha çok uyuyarak değerlendirmeye çalışıyorum:) Şöööyle kafam sakin bi' şekilde film izlemeyi özledim ve sana imrendim doğrusu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bebiş büyünce artık bir çok filmi beraber seyredersiniz.Az kaldı :)

      Sil
  4. Kardeşim Benim'i kardeşimle izlemiştim:) İyiydi bence de.

    YanıtlaSil