14 Şubat 2017 Salı

Son Okuduklarım

Son zamanlarda Nermin Bezmen’in Kurt Seyit serisini bitirmeye çalışıyorum. Daha önce Kurt Seyit&Shura ile Kurt Seyit&Murka’yı okumuştum. Geçenlerde serinin iki kitabını daha okudum ve kaldı bir kitap. Önce Mengene Göçmenleri’nden bahsetmek istiyorum. Nermin Bezmen bu kitapta anneannesinin köklerini ve Balkan göçünü anlatıyor. Balkanlardan göç eden ailelerin İstanbul’da Mengene bölgesine yerleşmesini ve burada sahip oldukları yeni yaşamı konu ediyor. Hızlı okunan, güzel bir kitaptı tavsiye ederim.
Okuduğum diğer kitap ise Dedem Kurt Seyit ve Ben oldu. Yazar bu kitapta kendi hayatı ile dedesinin hayatını kıyaslamış, benzerlikleri ve farklılıkları ortaya çıkarmış durumda. Yine çabuk okuduğum bir kitaptı. Şimdi serinin son kitabı Shura kaldı. Onu da okudum mu artık bu seri ile vedalaşabilirim.
Ve Kocan Kadar Konuş… Son zamanlarda bir kitabı okurken hiç bu kadar kahkaha attığımı hatırlamıyorum. Kadın erkek ilişkisi üzerine yazılmış olan kitap piyasaya çıkalı uzun zaman oldu ancak ben şimdi okuyabildim. Filmini de henüz seyretmediğim için kitap çok keyif verdi ve 2 günde bitti. Biraz eğlenceli zaman geçireyim diyorsanız Şebnem Burcuoğlu’nun bu kitabını kesinlikle tavsiye ederim.

4 yorum:

  1. Kocan kadar konuşu biz ailenin tüm kadınları kahkahalarla okuduk :) İkincisinden beklentim çoktu o yüzden ama patladı tabiki elimde.
    Bu çıtır çerezler bazen insanı farklı bir atmosfere sokuyor :)

    Keyifli okumalar canım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ikincisini en kısa zamanda okumak istiyordum. İlki kadar iyi değilse beklentiye girmeyeyim o zaman:)

      Sil
  2. kocan kadar konuş çok sevdiğim bir kiytaptı

    YanıtlaSil