31 Ekim 2018 Çarşamba

Tatil Kitapları


Tatilde en keyif aldığım şeylerden biri şemsiyenin altına girip kitap okumak. Güneş ışıkları bedenimi ısıtırken, şemsiyenin gölgesine sığınıp saatlerce kitap okuyabilirim. Bu yüzden tatile çıkarken bavulumun belli bir ağırlığını kitaplar oluşturuyor. Bu tatilde de 3-4 tane kitap okudum. Şimdi iki tanesini paylaşmak istiyorum.

Nil Karaibrahimgil’i daha çok şarkıcı kimliği ile biliriz. Ancak hayata dair görüşlerini anlattığı çok güzel kitapları da var. Ben daha önce Nil’in Kelebekleri isimli kitabını severek okumuştum. O yüzden son kitabı Nil’e Hayat Derslerini bavuluma atarken hiç tereddüt etmedim. Sanatçı yine çok güzel noktalara değinmiş;  zamanın aktığından, anı kaçırdığımızdan, sosyal medya bağımlılığından bahsetmiş.  Okuduğum her satır durup düşünmeme neden oldu. Uygulamaya koymak istediğim bir çok düşüncesi var şu an.
Diğer okuduğum kitap ise İdil Hazan Kohen’in Kişisel Gerilim kitabı oldu. Beyaz yakalı bir kadının arkadaşlarının zoruyla spiritüel  alanlara bulaşmasını anlatıyor. Kadın, yoga kampına da gidiyor, çakra da açtırıyor, yaşam koçu da ediniyor. Ancak bunları yaparken her şeyi yüzüne gözüne bulaştırıyor. Son zamanlarda okurken en çok güldüğüm kitap oldu. Bazı noktalarında gülmekten mideme kramp girdi öyle anlatayım J Kitabın devamı da varmış. En kısa zamanda edinecem sanırım.
Keyifle ve okuyarak kalın…

14 yorum:

  1. kişisel gerilim kitabını merak ettim şimdi, tamda ihtiyacım olan şey gibi duruyor ...

    YanıtlaSil
  2. Aaa kişisel gerilim benim de rafta duruyor, en kısa zamanda okuyayım bari :)))

    YanıtlaSil
  3. Nil Karaibrahimgil'i duymuştum ama okumadım, alayım madem :) Gülmeye ihtiyacımız olan günlerdeyiz, İdil Hazal Kohen'i edinmeliyim ilkönce :)

    YanıtlaSil
  4. Nil Karaibrahimgil'in şahanedir o kitabı bende bir yaz tatilinde tıpkı senin gibi keyifle okuyup birçok şeyin altını çiziktirmiştim:)
    Kişisel gelişim kitabını notlarıma aldım.
    sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kitaptan aklıma yazdıklarımı uygulayabilirim de :)

      Sil
  5. Ben de gülmekten seslendirmekte zorlandığım, durdurup durdurup programı kahkaha attığım bir kitap adı vereyim o halde

    Mine Sıta/ Büyüyünce Çocuk Olucam

    Şiddetle tavsiye ederim, ilk tatilde :))

    YanıtlaSil
  6. nil minnoş yaaa. kişisel gerilim aklımda benim deee. şezlong kitaplarısııııı :)

    YanıtlaSil
  7. Kişisel gerilim kitabını listeme ekledim, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil