2 Nisan 2020 Perşembe

Niyet Defteri, Katre-i Matem ve Fi


Eveeet, evde kaldığımız şu günlerde çoğumuzun okuma oranı da epey yükseldi. Artık daha hızlı bir şekilde kitap bitirir olduk. Bu süreçte ben de iki tane kitap okudum ama öncesinde Kars yolculuğumda okuduğum kitaptan bahsetmek istiyorum.

Niyet Defteri; bir tür kişisel gelişim kitabı. Konusu niyet etme ve ağzımızdan çıkan kelimeler üzerine kurulmuş durumda. Bu türdeki bazı kitaplar hoşuma gidiyor ve geçici sürede olsa beni motive ediyor. Ancak bu kitap için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kitap inanılmaz sıkıcıydı ve bir çok yerde tekrara düşmüştü. Yolculukta idare etti diyebilirim.
Evde geçirdiğimiz şu günlerde okuduğum ilk kitap ise Katre-i Matem oldu. Arkadaşımın doğum günümde hediye ettiği bu kitap sayesinde İskender Pala ile de tanışmış oldum. Konusu Osmanlı döneminde lale devri yıllarında geçiyor. Gizemli bir hikayenin peşinde sürüklenirken hem lale devrine şahitlik ediyoruz hem de o dönemin önemli isimlerini tanıyoruz. Çok çok severek okuduğum bir kitap oldu.
Son okuduğum kitap ise Fi. Bu kitap bana tam 3 sene evvel blogger arkadaşlarımdan Burcu tarafından hediye gelmişti. Aslında seri halinde geldi; Fi, Çi ve Pi. Ancak 3 senedir nedense okumayı hep ertelemiştim. Evde geçirdiğimiz bu günlerde elim bu kitaba gitti ve okumaya başladım. Hem de nasıl okuma 😊 Tam 3 günde 600 sayfalık kitabı bitirdim. Kitaba gelecek olursak hikayenin edebi değeri tartışılır ve biraz da +18 yaş bir kitap. Ancak çok sürükleyici. Sayfaları çevirirken hep bir sonraki sayfada ne olacak merakı uyandırıyor. Çi ve Pi’yi de en kısa zamanda okumak istiyorum.
Herkese keyifli okumalar dilerim…

6 yorum:

  1. Katre-i Matem yakın zaman da okuduğum ve beğendiğim bir kitaptı.Yazar ile tanışmamı sağlayan ilk kitaptı ayrıca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şekilde ben de bu kitapla yazarla tanışmış oldum.

      Sil
  2. ay ben bu fi serisini okuyamadım yaa sıkıldım iyi bari sen sevmişsin :) ben kitaptan çok dizi izliyoom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok uzun süre oldu dizi izlemeyeli. Belki başlarım bi tanesine :)

      Sil
  3. Benim de aksine okuma hızım düştü Gamze, odaklanamıyorum bir türlü...
    Bu işi artık bu hafta çözmem lazım sanırım...
    Keyifli okumaların olsun ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde olunca klasik iş bitmiyor muhtemelen :) Öpüyorum çok...

      Sil