6 Mayıs 2020 Çarşamba

Temizleme, Düzenle…Temizle, Düzenle…


Ne zamandır fırsat bulup bir yazı ekleyemedim. Şaka yapmıyorum gerçekten fırsat bulamadım. Evde kaldığımız bu süreci inanılmaz yoğun geçiriyorum. Her sabah erkenden kalkıp home office çalışması için masamda yerimi alıyorum. Akşam 5 oldu mu da özel işlerime başlıyorum. Örneğin; geçtiğimiz hafta kitaplığımı temizledim ve tüm kitaplarımı belli kategorilere göre ayırdım. Epey yorucu oldu ama sonuçta ortaya çıkan düzeni görmek beni mutlu etti.
Kitaplığımı düzenlerken ilkokul yıllarımdan kalma Kimsesiz Çocuk kitabı elime geçti. Şimdi konusunu bile hatırlayamadığım bu kitabı ne çok severdim. Öyle ki annem tüm kitaplarımı ihtiyacı olan bir aileye gönderirken bu kitabı vermemek için epey mücadele etmiştim. Güzelce tozunu aldım ve kitaplığımda baş köşeye yerleştirdim.
Bir de Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu kitabı var. Bu kitabı defalarca kez okumuştum. Artık okunmaktan kitabın kapağı yıpranmış.
Peki ya İstanbul Life dergilerine ne demeli? Bir ara her ay İstanbul Life alırdım. Oradaki öneriler doğrultusunda da İstanbul’u karış karış gezerdim.
İstanbul sevdam öyle bir hal almış ki kitaplığımda İstanbul Sokakları isimli bir kitaba bile rastladım. Sanırım bir zamanlar İstanbul’un her köşesini, her sokağını öğrenmek gibi bir idealim vardı.
Buyrun Kazancı Yokuşu…
Bir de karikatür türünde kitaplara rastladım.
Böyle işte şimdi kitaplığım temiz. Kitaplar kategorilere ve yazarlara göre inci gibi sıralanmış durumda.  Sırada aksesuar çekmecelerim ve giysi dolaplarım var, hadi bakalım hayırlısı :)

10 yorum:

  1. Kitaplığının düzenlenmiş halini çok merak ettim. Hadi bakalım, sıradakiler için kolay gelsin. :)

    YanıtlaSil
  2. istanbul sokakları bende de var. karantina bitsin akşamları profilonun oraya tezgah açıp beş liradan satacam kitapları:) yenilere yer açılsın. orayı burayı ben de temizledim ettim bir dolu kitap var kitaplıkta durmasa da olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben kitaplarımı pek gönderemiyorum Handan. Öyle ki bir arkadaşım bendeki bir kitabı mı beğendi eğer kitabı ona verirsem gidip aynısından bir tane daha alıyorum :)

      Sil
  3. sölediğin ve ilk fotideki kitaplar eveeet ne güzeeel. çoğunu elden çıkarabilirsin ki amaa. hediye et mesela. çoğu eski baskılar yani çok sevgiklerin ve anısı olanlar dışında tabii :) feriha hanım son iki bölümü okumadın bi deee :) bi de bak sana da iyi olmuş karantina evde ya. home office ev düzenleme filan. ya ben de çok memnunum karantinadan. hiç böyle bir tatil olmamıştı vallaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep kitaplarımı maalesef kimselere veremiyorum. Eğer verdiysem de aynısındangidip yenisini alıyorum :) Benim de durum iyi gidiyor şimdilik :)

      Sil
    2. yanii çok bağlısın kitaplarına veya anılarına :)

      Sil
  4. oh Ellerine emeğine sağlık keyifle okuman dileğiyle inşallah 😊🌼 Diğerleri içinde kolay gelsin şimdiden canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
  5. Evdeyiz ama dediğin gibi yine boş vakit yok... Ben de seninle aynı şekildeyim, ufak boşluklarda evdeki işlerle kısa paslaşma yapıyorum.

    Kitaplarıum benim senelerden beri ordan oraya dağıldı. Alan getrmedi vs derken artık kimseye vermiyorum kitaplarımı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de vermiyorum Şebo. Aynı durum vakti zamanında benim başıma da geldi maalesef :(

      Sil