8 Ağustos 2023 Salı

Bavyera’nın Güzel Şehri : Münih

Emniyet kemerimden gelen klik sesi ile dört gün sürecek olan seyahatim başlıyor. Bu sefer istikamet Almanya’nın nezih şehri Münih. Bu şehrin aslında benim için özel bir anlamı var. 15 yaşımdayken ilk yurtdışı seyahatimi bu kente gerçekleştirmiştim. Münih havalimanına inmiş ardından buraya yakın küçük bir yerleşkede oturan halamı ziyaret etmiştim. Çook uzun yıllar sonra yeniden Münih’e uçmak için emniyet kemerimi bağlıyorum ve yolculuğum başlıyor.

Münih, Bavyera bölgesinin en büyük şehri. Aynı zamanda Almanya’da kültür seviyesinin en yüksek olduğu şehirmiş. Bavulumuzu otele bırakmamızın akabinde hızla şehir merkezine doğru yürüyüşe geçiyoruz. Kaldığımız otelin merkeze çok yakın olması bize epey zaman kazandırıyor. 15 dakikalık bir yürüyüşten sonra old town denilen bölgenin kapısındayız.

Kapıdan giriyoruz ve hafif çiseleyen yağmur eşliğinde keşfimiz başlıyor. Meraklı gözlerle çevreyi süzüyor ve Münih’in beklentimin çok üzerinde olan hareketliliği karşısında şaşırıyorum. Sakin ve ıssız bir emekli şehri beklerken genç nüfusun yoğun olduğu eğlenceli bir şehir çıkıyor karşımıza.

İlk durağımız görkemli belediye binası.

Belediye binasının çevresinde biraz dolaştıktan ve bol bol fotoğraf çektikten sonra ailemden ayrılıyor ve St.Peter kilisesine geçiyorum. Buraya gitme amacım aslında kiliseyi gezmek değil kulesine çıkıp Münih’i eni konu gezmeden evvel yukarıdan seyretmek.

Kilisenin içine şöyle bir göz atıp merdivenlere yöneliyorum ve 306 basamağı tırmanmaya başlıyorum.

Kulenin tepesine çıktığım zaman karşılaştığım Münih manzarası tüm yorgunluğumu alıyor.

Belediye binasının yukarıdan görünümü.

Kuleye çıkarken hafif zorlansam da inerken bir çırpıda iniyorum ve ailemle yeniden buluşuyorum. Ben yokken Viktualmarkt denilen açık hava pazarını gezmişler. “Aaa ben orayı da gezmek istiyorum hadi gidelim” deyince bir kez de benimle geziyorlar :)

Pazarın ortasında yer alan mavi beyaz direk ve üzerindeki levhalar Bavyera kültürünü anlatıyor.

Pazarda çok şirin hediyelik eşya ve yiyecek dükkanları var. Gördüğüm ilk dükkandaki kurabiyelere bayılıyor ve satın alıyorum. Böylece ilerleyen günlerde farklı noktalarda dörtte bir fiyatına göreceğim kurabiyeleri oldukça pahalıya almış oluyorum 😊 Evet evet kadınlarda alışveriş zaafı denen bir şey var:)

Bir peynirci…

Pazar çıkışında Münih sokaklarını arşınlamaya devam ediyoruz. Bu sokaklarda neler varmış diye bir sonraki yazıda görüşelim mi?

2 yorum:

  1. münih'e en italyan alman şehri diyorlarmış :) savaştan sonra almanlar sürekli italyaya gidip yaşamayı öğrenmişler onlardan :) bira, şinitzel, yemişsindir oralarda sevilenler :) anlat yinee, yemekleri deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer yazılarda yeme içmeden de bahsetmeyi planlıyorum Deep :)

      Sil