11 Ağustos 2023 Cuma

Münih’i Gezmeye Devam

Pazar çıkışında Juliet’in heykeline rastlıyoruz. Yıllar evvel Verona gezimizde Romeo’nun büyük aşkı Juliet’in evini ziyaret etmiştik. Bu ev ziyaretinde geleneksellemiş bir durumla karşılaşmıştık o da Juliet heykelinin sağ göğsüne dokunmaktı. Halk arasında yayılan inanca göre Juliet’in sağ göğsüne dokunmak ruh eşinizi hayatınıza çekmenize yardımcı oluyordu:) Buradaki Juliet heykeline baktığımızda aynı inanışın burada da olduğunu fark ettik. Demek ki kendine hayrı olmayan Juliet’ten halk çok şey bekliyor:)

Juliet’i selamladıktan sonra gezmeye devam ediyoruz. Almanya’da en çok tüketilen atıştırmalıklardan biri bretzel. Bizim simide benzer bir tür yiyecek. Daha önce Strasbourg’da denemiş ve pek de sevmemiştim. Bu sefer anavatanında bir kez daha şans vermek istedim. Daha önce denediğim bretzele göre daha iyiydi ama günün sonunda bir sokak simiti değildi:)

Almanya denince ve özellikle Münih denince aklan ilk gelen şeylerden biri de tabii ki bira. Adım başı bir bira evi bulmak mümkün. Hepimizin bildiği gibi bira bardakları büyük olur ama buradaki bardaklar damacana gibiydi desem abartmış olmam. Halk su yerine bira tüketiyor diyebiliriz. En ünlü ve en eski bira evi de Hofbrauhaus.

Tavan süslemleri ve bavyera sembolleri ile geleneksel ve uğrak bir bira evi.

Münih’te duvar süslemeleri oldukça ön planda. Bu da bir alışveriş binasının duvar süslemesi. Çok şirin değil mi?

Yarın Almanya’nın başka bir şehrine yolculuk var, şimdilik hoşçalın…

4 yorum:

  1. ooo klasik bir mekana girmişsiniz demek ki. pretzel eveet amerikada da vardı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa Amerika seyahatin mi oldu? Yazı yazdın mı? Kaçırdım sanırım.

      Sil
    2. seyahat diyil, öğrenciydim yanii orda :)

      Sil
    3. Aaa bilmiyordum, o zaman arada sırada Amerika anısı bekliyoruz :)

      Sil