11 Nisan 2013 Perşembe

Bir Film ve Bir Kitap

Uzun süredir herkesin dilinde olan bir film var;  Pi’nin Yaşamı. Ne zamandır bu filmi seyretmek istiyor ama bir türlü fırsat bulamıyordum. Hatta sinemada gösterimdeyken seyretmek istemiş ama gitme şansını yakalayamamıştım. Sonunda bu hafta seyrettim. Filmi beğendim mi? Evet beğendim ama biraz abartıldığını düşünüyorum. Görüntülere diyecek bir söz yok. Film şahane görüntülerle süslenmiş. Renkler, efektler harika, konusu da ilgi çekici. Ancak bazı sahnelerde sıkıldığım oldu. Yine de genele bakacak olursak güzel bir film olmuş.

 
Bu hafta bir de yeni bir kitaba başladım. Kitabın ismi Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer. Aslında bakmayın yeni dediğime kitabın piyasaya çıkması ve benim kitaplığıma yerleşmesi epey oldu. Ancak bir türlü okumaya başlayamadım ta ki elektrik kesilinceye kadar. Geçen akşam evde elektrik kesildi dolayısıyla da yapacak hiç bişi kalmadı. Bu da feneri yakıp yarı aydınlık yarı loş ortamda kitaba başlamak için vesile oldu. Kitap biraz kalınca yani yaklaşık 450 sayfa kadar. Ben daha kısa böyle bir solukta okunacak kitapları seviyorum. Buna rağmen kitap akıcı bir şekilde ilerledi ve şu ana kadar 150 sayfasını devirdim. Kitap tür olarak kişisel gelişimi içine almış bir roman gibi. Şu ana kadar okuduğum kadarından yola çıkarak bu kitabı tavsiye ederim.

5 yorum:

  1. Kitap güzeldi keyifli okumalar :)
    Filmi ben de duydum ama bu aralar film izleyemiyorum; epeydir bu böyle :(
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Selam.
    Pi'nin Yaşamını bende evde izleyenlerdenim ve sinema da izlemediğime pişmanım....
    Bu kitabı duydum ama henüz okumadım. Biraz kişisel gelişim kitabı gibi yorumlar olunca elim gitmedi almaya.
    İyi okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap aslında diğer kişisel gelişim kitaplarından ayrılıyor. Kişisel gelişimle ilgili tüm mesajlar roman içinde verilmiş.Boş vaktiniz olursa tavsiye ederim okumanızı..

      Sil
  3. Pi'nin yaşamını çok sevmedim ama kitap müthişti. Bir slukta okudum. Ve hemen yazarın son kitabını aldım ama hayal kırıklığı oldu brnim için. Size sağlıklı ve şanslı bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler, aynı şekilde size de sağlıklı, mutlu haftalar...

    YanıtlaSil