26 Haziran 2013 Çarşamba

Denizin Ortasında Yürümek

Marmaris’teki tatilimiz esnasında yakın yerleri gezme şansımız da oldu. Geçen sene gidişimizde Dalyan’ı görmüş ve çok beğenmiştik. Tekne turu yapmış, caretta carettaların yumurtladığı İztuzu plajında yavru carettaları seyretmiş hatta çamur banyosu bile yapmıştık. Bu sene ise Kızkumu ve Turgut şelalesine gittik.
 
Kızkumu, Marmaris’e dolmuşla yarım saat mesafede bir yer. İlginiç bir efsanesi var.Öncelikle bu efsaneyi aşağıda paylaşmak istiyorum.
“Bir gün kralın kızı fakir bir balıkçıya aşık olur. Ancak kral kızını bu fakir balıkçıya vermez. Bunun üzerine kralın kızı ve balıkçı gizli gizli buluşur. Kız geceleri kumsala iner ve sevgilisine ışık tutar. Sevgilisi de ışık yönüne doğru yüzerek gelir ve buluşurlar. Birileri bu durumu krala anlatır. Sinirlenen kral askerlerine kızı ve balıkçının yakalanması için emir verir. Askerleri önce kızı yakalarlar ardından kızın elindeki ışığı denize tutarak balıkçının gelmesini beklerler. Bunu farkeden kız askerlerin elinden kurtulur ve kendisini denize atar. Amacı sevgilisini kurtarmaktır. Fakat denizde yüzerek sevgilisine ulaşması imkansızdır. Bu esnada kızın bastığı yerler karaya dönüşür, askerlerin bastığı noktalar ise deniz olur. Böylece kız yürüyerek sevgilisine ulaşır. Tam bu esnada kralın askerlerinden biri balıkçıyı öldürmek için ok atar. Bu ok da kıza saplanır. Akan kan ile kızın bastığı noktalar kızıla döner. Balıkçı, kıza sarılır ve kızı alıp götürür. Bir daha onlardan hiç haber alınmaz.”

 

Kızkumu üstü ormanlarla kaplı tepeler arasında yer alıyor. Denizde yürürürken manzara keyfi de çıkarılıyor.


Deniz yürüyüşünün ardından Turgut Şelalesi’ne gitmek için durağa çıktık. Bekleyiş esnasında henüz olmamış üzümlerin tadına da baktık J Turgut şelalesi mi?O da bi daha ki yazıya artık...

10 yorum:

  1. ne güzel bir hikaye...sonu belli olmayan yanı ise merak içinde bırakıyor insanı(ben yaşıyor olmasını diliyorum).
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de yaşıyor olmasını diliyorum sizin gibi :)

      Sil
  2. Marmaris gönlümün incisi :) unutulmaz tatillerimin adresi:)

    YanıtlaSil
  3. OH OH EN GÜZEL YERLERİ GEZMİŞSİN VALLA KEŞKE BURDA OLDUĞUNU BİLSEYDİN TANIŞIRDIK YA :(

    YanıtlaSil
  4. Baya güzel hikayesi varmış, beğendim :)

    YanıtlaSil
  5. harika kareler 13 yıldır datça gitmeme rağmen kız kumunu görmedim en kısa zamanda gideceğim datçayıda görmeni isterim çok güzel sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler...Çok merak ediyorum Datça'yı inşaallah gitmek nasip olur.

      Sil