22 Temmuz 2013 Pazartesi

Asırlar Öncesine Gitmeye Ne Dersiniz (3.Bölüm - Son)

Arkeoloji müzesinde son olarak Çinili Köşk’ü gezdik. Çinili köşk sergilenen eserlerden dolayı müzenin en az rağbet gören bölümü. Burada eski dönemlere ait çini eserler sergileniyor. Benimse burası müzede en sevdiğim bölüm diyebilirim.

Çinili Köşk, Fatih döneminde çiniler kullanılarak yapılmış bir yazlık saray. Fatih Sultan Mehmet yaz aylarını bu köşkte geçirirmiş. Gerçekten de en bunaltıcı sıcakta bile köşkün içi oldukça serin oluyor. Köşkün arka tarafı Gülhane Parkı’na yani o dönemin has bahçesine bakıyor. Gülhane Parkı’na bakan pencereden ne zaman baksam geçmişte bu köşkte yaşayan insanları düşünürüm. Salonda ne konuşuyorlardı, bahçede ne seyrediyorlardı hep merak ederim.
Çinili Köşk’te çeşitli vazolar, süs  eşyaları ve Osman Hamdi Bey’in Ab-ı Hayat Çeşmesi isimli tablosunun kopyası bulunmakta.


Eveeet, böylece 3 binayı da ayrıntılı bir biçimde gezerek İstanbul Arkeoloji Müzesi’ndeki gezimizi tamamladık. Ancak bakmayın siz benim ayrıntılı gezi dediğime müzeye her gidişte yeni bir şey keşfetmek mümkün J

15 yorum:

  1. eline sağlık, güzel bi post olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzelmiş gidip görmek lazım :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. merhabalar, tarihi yarım adanın kokusunu aldı sayende..
    ziyaretin için teşekkürler sevgili Gamze...

    YanıtlaSil
  4. Selam ,yazılarının hepsini bakamamama rağmen bloğunu ve anlatımını çok beğendim , emeğine sağlık :-) Arkeoloji Müzesi'ne gitmeyeli epey oluyor , son baharda planlarım içinde. sevgiler :-)

    YanıtlaSil
  5. Müthiş, şahane, öyle özledim ki tarihi yerleri gezmeyi ...

    YanıtlaSil
  6. tarihi eserleri bir hatta birkaç kez gitmeyi seviyorum bilgiler için teşekkürlr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de öyle aynı yeri bir kaç kez ziyaret edebilirim.

      Sil
  7. Lütfen devamını getiir , çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  8. Arkeoloji müzesini ve çinili köşkü ben de gezmiştim ve çok beğenmiştim.

    YanıtlaSil