30 Temmuz 2013 Salı

Ramazan ve Sultanahmet

Sultanahmet, Ramazan ayında en fazla etkinliğin olduğu ve kalabalığın dolup taştığı semtlerden biri. Biz de bu kalabalığı biraz daha arttıralım dedik ve soluğu Sultanahmet’te aldık. İftara 1-1.5 saat kala gittiğimiz semtte herkes iftar için yerini almıştı bile. Neyse zamanız var yer buluruz diyerek dolaşmaya başladık.

At meydanının arka tarafına ramazan dolayısıyla uzun bir çarşı kurulmuş. Çarşıda çeşitli yiyecek standları (ünlü baklavacılar, dondurmacılar kahveciler), süs eşyası tezgahları ve geleneksel türk sanatları standları bulunuyor.
İlk girişte son derece yöresel bir ekmek tezgahı vardı. Tezgahın hemen yan tarafında ise leblebici yerini almıştı. Etrafı saran kavrulmuş leblebi kokusu oruçlu iken daha bir güzel geliyordu J
 
 
Çarşı içinde biraz ilerleyince geleneksel türk el sanatlarının tanıtıldığı tezgahlarla karşılaştık. Örneğin; bir cam ustası marifetlerini sergiliyor ve çok güzel cam objeler üretiyordu.
Biraz daha ilerleyince ebru sanatının gösterildiği bir stand gördük. Hatta 5 tl karşılığında isteyen misafirler ebru çalışması yapabiliyor.
El yapımı bu bebekler de çok şirindi. Eve gelince almadığıma pişman oldum L
Boza tezgahı ve bakır eşyaların satıldığı tezgahlar da yerini almıştı. Yaz günü boza içmek cazip gelmediği için bu tezgaha uğramadık.

Çarşıyı gezdikten sonra Sultanahmet meydanında bir tur attık ve iftar saati geldi. Orucumuzu bozup, karnımızı doyurduktan sonra tekrar çarşı içine girdik ve dondurma ile yiyecek faslını noktaladık. Biz dondurmamızı alırken coşkulu sesler gelmeye başlamıştı. Ön tarafa doğru ilerleyince minik bir amfi tiyatro kurulduğunu ve mehter takımının sahne aldığını gördük. Biraz seyrettikten ve sonrasında eve doğru yola çıktık.

9 yorum:

  1. Böyle paylaşımları çok seviyorum. İstanbul'da yaşıyoruz ve Sultanahmet hiç gittiğim bir yer değil. Demek neler varmış oralarda? Çok faydalı oldu teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim..Sultanahmet benim favori semtlerimden biri :)

      Sil
  2. ne kadar güzel, ramazan etkinlikleri her şehirde güzel ve ben bir ay boyunca bunları dolu dolu yaşamayı çok seviyorum ...

    YanıtlaSil
  3. çok güzeldi sultanahmet geçen yıl haftasonu sırf oraları görelim ramazanda diye gelmiştik
    fotoğraflar da harika
    sevgiler
    teşekkürler yorumuna canım

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar blogunuza verdiğiniz emek dolayısıyla sizi kutlarım. İnstagramda varmısınız? Kullanıcı adım serinus. Güzel paylaşımlarınızı orada görmek isterim. Statigramda serinus yazarak web üzerinden ulaşabilirsiniz. Sevgiler. Takipteyim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.Maalesef instagram üyesi değilim ama ilerde düşünüyorum.Fotoğraflarınızı gördüm ve çok beğendim,sizin de emeğinize sağlık.

      Sil
  5. Ne güzel blogunuz var :) gezmeler tozmalar ben de çok severim çok sevgiler :)

    YanıtlaSil