9 Aralık 2013 Pazartesi

Nuruosmaniye ve Lezzetli Döner

Nuruosmaniye, Cağaloğlu ile Çemberlitaş arasında yer alan huzurlu semtlerden biri.  Restore edilmiş binaları, yan yana sıralanmış kafeleri, bu kafelerde oturmuş gazetesini okuyan ve  kahvesini yudumlayan insanları ile oldukça dingin bir semt. Cağaloğlu ile Kapalıçarşıyı birbirine bağlayan bu semtin en önemli eseri ise Nuruosmaniye Camii.

Geçtiğimiz Cumartesi değil önce ki cumartesi Şark Han’da yaptığımız gezi ve alışveriş sonrası Nuruosmaniye’ye doğru yürümeye başladık. Asıl amacımız Şahin Büfe’de duraklayıp o lezzetli döneri yemekti ama öncesinde Nuruosmaniye Camisini gezdik.
Nuruosmaniye Camii yaklaşık 250 sene evvel inşa edilmiş bir cami. Diğer tarihi camilere göre biraz daha az ilgi görüyor. Çevrede çok fazla turist olmasına rağmen caminin içinde yalnızca bir kaç tane turist vardı.
Camiye gezip bahçesinde biraz soluklandıktan sonra Şahin Büfe’ye geçtik. Şahin Büfe, Kapalıçarşı çıkışında, dar bir sokakta yer alıyor. Küçücük bir büfe ama mutlaka önünde kuyruk oluyor. Ekmek ya da pide arası döner satılıyor. Öyle oturacak masalar filan yok. Döneri alıp  hemen karşısındaki binaya yaslanarak yiyorsunuz. İstanbul’da yediğim en lezzetli döner kesinlikle buraya ait.  Fiyat biraz ortalamanın üzerinde ama o lezzete değer diye düşünüyorum.
 
Karnımızı doyurduktan sonra biraz da Kapalıçarşı’da gezdik ve günü sonlandırdık.

4 yorum:

  1. Birkaç ayda bir Mısır Çarşısı , oradan Kapalıçarşı'ya giderim . Nuruosmaniye kapısından girip biraz turladıktan sonra içerideki kafelerden birinde kahve veya çay içmek bana keyif verir .
    Döner güzel görünüyor , afiyet olsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir bölge orası ben de çok severek geziyorum :)

      Sil
  2. ah güzel istanbul.çok özledim..iyi yıllar.sevgiler..ankaradan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler bizden de Ankara'ya sevgiler :)

      Sil