8 Temmuz 2014 Salı

Şişşşşt Sır

Uzun süredir Nermin Bezmen’in bir kitabını okumak istiyordum. Ancak hangi kitabını okuyacağım konusunda karar veremiyordum. Sır ile Kurt Seyit ve Şura arasında gidip gelirken “Sır” kitabı bana hediye olarak geldi J  Mayıs ayında hediye edilen bu kitaba hemen başlamayı tercih etmedim. Tatilde kafam boş iken sindire sindire okumak istedim ve öyle de yaptım. Haziran ayı başlarında Marmaris’e 1 haftalık bir tatile giderken bu güzel kitap da benimle beraber yolculuk yaptı.

1900’lü yılların başında geçen hikayede İstanbullu aristokrat bir ailenin kızı olan Hüma’nın hayatı konu ediliyor. Hüma’nın ölümünün ardından günlüğünün okunması ile hikaye başlıyor ve gençlik dönemi bize aktarılıyor. Kitap son derece akıcı bir dille yazılmış ve her sayfa bir sonraki sayfayı merak ettiriyor. Dolayısıyla sindire sindire okumak istediğim kitap 3 günde bitti J Kitap bitince acaba devamı var mı diye internette araştırma yaptım. Evet, Aurora’nın İncileri ismi ile devamı da varmış. En kısa zamanda devam kitabını edinip okumayı düşünüyorum.
Bu sürükleyici kitabı bana hediye eden kişiye burdan teşekkür ederim. Değerli hediyeniz kitaplığımda en güzel yere yerleşti.

12 yorum:

  1. Bende zamanında kurt seyt ve şurayı okumuştum çok güzel bir kitaptı ne yazıkki diziden aynı keyfi alamadım, size devam kitabı için keyifli okumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Sıcakta en iyi yapılacak şeylerden biri güzelinden ve sürükleyicisinden bir kitap bulup evin en serin köşesinde okumak bence;)

    YanıtlaSil
  3. Merak ettim şimdi, bende bayramda tatil için kitap istiyordum sır'ı da almalı galiba. Kitap okumanın mutluluğu hep bizimle olsun dileğiyle,
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  4. Bu iki kitabı ben de okumuştum ve gerçekten en beğendiğim ve unutamadığım kitaplar arasındadır. Aurora'nın İncilerini de bir an olsun bırakmak istemeyeceksiniz. Tekrar okuyasım geldi şimdi görünce :)

    YanıtlaSil
  5. Kitaptan çok fotograf öne çıkmış. Yazı hatırlatan enfes bir kombine olmuş. Nermin Bezmen'in hiç kitabını okumadım , sizin yorumunuzdan sonra notumu aldım. Artık kitap fuarına liste yapmaya başladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kitap fuarı yaklaştı.Odakule'de kurulduğu zamanlar mutlaka giderdim.Şimdi çok uzağa gitti, üşeniyorum :(

      Sil
  6. okunacaklar listesinde 1. sıraya girdi, tavsiye için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Yaa,ama okunacak kitaplarım vardı yazınla karşılaşmadan önce benim :(
    Neyse yarın Sır ı alıp başlim bari,pek bir heveslendim günlük olayına.
    Sende o ara ikincisini okur yorum yaparsın hem.Diğer kitaplarım kalır benim dmi (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben de sürekli bu okunacak kitap sırasını bozuyorum :)
      Keyifli okumalar...

      Sil