14 Ağustos 2014 Perşembe

Neler Okudum Neler :)

Bugün eski iş yerimden bir arkadaşım aradı ve tavsiye edebileceğim kitaplar olup olmadığını sordu.Ona bir kaç kitap tavsiyesinde buldunduktan sonra son okuduğum kitapları blogumda paylaşmadığımı farkettim. Bakalım neler okumuşum.

İlk okuduğum kitap Papatya Kokulu Hikayeler oldu. Bu kitabı  internette görmüştüm. Kokulu kitap diye reklamı yapılıyordu. Kapağı da papatya resmi ile dizayn edilmişti. E bir papatya sever olarak sipariş vermesem olmazdı J 3-4 gün sonra kitap elime ulaştı. Gerçekten kokulu bir kitap ve çok da güzel ayracı var. İçeriğine gelecek olursak, kitap, gerçek hayattan alınmış hikayelerden oluşuyor. Çoğu hikayeyi internette okuduğum için bu kitapta aradığımı bulamadım. İnterneti fazla kullanmayan biri için ilgi çekici olabilir.
Bir diğer okuduğum kitap ise Zülfü Livaneli’nin Kardeşimin Hikayesi oldu. Oldukça sürükleyici bir hikayeye sahip kitabı bir solukta okudum. Ben çok beğendim ve okuyacaklara da tavsiye ederim. Hem hikaye ilgi çekiciydi hem de anlatım harikaydı.
Son olarak ise Ahmet Batman’ın “Soğuk Kahve” kitabından bahsetmek istiyorum. İtiraf ediyorum bu kitabı da kapağına vurularak aldım. Alırken kitabın içeriği ve yazar hakkında hiç bir fikrim yoktu. Kitaba başlarken sürükleyici bir aşk romanı olduğunu düşünüyordum. Ancak bir kaç sayfa okuyunca kitabın aşk romanı olmadığını hatta roman olmadığını farkettim J Yazarın ikili ilişkiler üzerine düşüncelerini içeren bir kitapmış meğer. İlk bir kaç sayfada bocalasam da kitabı çok sevdim ve keyifle okudum. İçinde  kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz bir kitap.

20 yorum:

  1. kardeşimin hikayesini geçen ay okumuştum, gerçekten güzel. tabi ki livaneli deyince halen serenad ap ayrı bir yerde

    YanıtlaSil
  2. Livaneli'nin kitabını merak ediyorum aslında. Aklımda yani:)

    Son kitap hakkındaki itiraf çok samimi: kapağına vurulduğum için aldım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))Evet kapağına vurularak aldım ama iyi çıktı şansıma :)

      Sil
  3. Kardeşimin hikayesi gerçekten de çok güzel anlatımlı bir kitap.
    iç kere nasıl ya diyip okudum o kadar sürükleyiciydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok sürükleyiciydi.Okumadıysan Serenad'ı da tavsiye ederim.

      Sil
  4. Papatya kokulu hikayeler D&R danbenimde dikkatimi çekmişti! Özellikle şirin ayracı :D Çok güzel yazmışsın ellerine sağlık!
    Bloguma bıraktığın tatlı yorum içimde teşekkür ederim ^^

    YanıtlaSil
  5. canım ne güzel kitaplar seçmişsin

    YanıtlaSil
  6. papatya kokulu hikayeler kkitabını ben koklamaktan hala bitiremedim bu sadece bana özelmi acaba sende okurken ara verip kokladıgın oldumu :) diger kitaplarıda okudum gercekten guzel secimler.sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Zülfü Livaneli kitaplarını çok merak etmeme rağmen bir türlü okumak kısmet olmadı ,özellikle bu kitabını ve serenadı çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de çok güzel.Özellikle Serenad'ı tavsiye ederim.

      Sil
  8. Evet şimdi öyle bir trend var internette çıkan öyküleri derleyip kitap yapıyorlar. Tabii ki günü çoğu saatini pc başında geçirenler için pek iyi olmuyor. Livaneli'nin bütün kitapları öyle. Okumaya başlayınca elden bırakılamıyor. Bir yorunda kitabı koklamaktan okumaya başlayamadım diyor. Çok güldürdü beni.

    YanıtlaSil
  9. Kardeşimin hikayesini bende sevmiştim.
    Papatya kokulu hikayeleri okumadım .
    Ama soğuk kahveyi bende roman sandım da aldım.
    ama benim biraz elimde süründü.
    Bu tarz kitaplar bana göre değil onu anladım.
    Ya ben birde sabah uykumu da almıştım :(
    Zevk meselesi bunlar değilmi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah uykum bana hediye geldi.Ben çok severek okudum :)

      Sil
  10. Canım iadeyi ziyarete geldim :) çok güzel tavsiye postu olmuş bazılarını ben de okudum :) severek takibe aldım sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ben 14 yaşındayım bana onerebiliceginiz baska kitaplar varsa çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapsever olman ne güzel canım.Ben senin yaşlarındayken İpek Ongun kitaplarını okumuştum.Yaş 17 isimli kitap ile başlayan ve devamı gelen bir serisi var.O seriyi okuyabilirsin.Seveceğini düşünüyorum.

      Sil